Ako vam je sad već pomalo dosta patika, a niste ljubitelj baletanki ili štikli, razmislite o popularnim mokasinama koje su već očarale i poznate trendseterke poput Kendal Džener, Hejli Biber, Kejti Holms...

Ove, donedavno nepoželjne cipele pre par godina doživele su svoj veliki modni povratak, a i ova godina biće u njihovom znaku. Nikakvo čudo, jer osim što su bezvremenske, mokasine su vrlo udobne i lako se uklapaju u svaki stil.

Iako nisu nikad sasvim nestale s modne scene, već su se samo 'pritajile', mokasine su klasičan model koji su pripadnice lepšeg pola takođe pozajmile iz muškog ormara. Za njihovu eksploziju popularnosti zaslužna je italijanska modna kuća Prada jer je početkom 2020. lansirala model s logom brenda i debelim đonom.

prada mokasine
Instagram 

Ovaj model je preko noći postao hit i svi su ga želeli. To je probudilo zanimanje za pomalo zaboravljene mokasine, pa su ih u svoju ponudu uvrstili mnogi high street brendovi i poznate modne kuće.

Mokasine su zapravo jedan od klasika u našem ormaru za cipele. Ali moramo zahvaliti Pradi na činjenici da su ponovo tako popularne i ne vole ih samo modni profesionalci. Cool i bezvremenske, mokasine će svakom stajlingu dati posebnost, a sjajno i lako se kombinuju bez obzira radi li se o nekom modelu elegantnijeg dizajna ili chunky varijanti.

mokasine
instagram/SYMPHONYOFSILK 

Ako vas muči koji model pantalona najbolje odgovara mokasinama, odgovor je jednostavan: svaki! Mokasine možete kombinovati i s tzv. kancelarijskim pantalonama, farmericama širih i uskih nogavica ili helankama...

Naomraženije cipele postalu su omiljene, a nisu baletanke
Instagram 

Bonus video

Maša Memedović cipele za venčanje  Tiktok/mashamemedovic

Izvor: Wanted A.N.