Verujemo da svaka žena u ormaru ima barem jedan par običnih crnih helanki. Nevezano da li su duge, sa izrezom, kapri, sa zvonastim završetkom, ovaj komad neretko može biti spasilac u danima kada vam je potrebna udobnost. No, to ne znači da morate da ih kombinujete isključivo sa patikama. Naprotiv.

Slavne trendseterke u više navrata su pokazale kako helanke mogu da izgledaju elegantno, moderno, "stylish"... ključno je šta sa njima kombinujete, sa akcentom na cipele, te u nastavku otkrivamo koja obuća dobro izgleda sa helankama.

1. Kitten štikla

Kitten potpetice jedan su od vodećih trendova, a posebno zanimljivo izgledaju u kombinaciji sa interesantnim helankama kakve je nedavno nosila i Hejli Biber. Dodajte i upečatljiv nakit i overisized gornje komade za dramatičniji i "fashion" izgled.

2. Mokasine

Mokasine u kombinaciji sa helankama.
instagram/CAMILLECHARRIERE 

Mokasine su još jedan model obuće koji je sinonim za promenjivo proleće, a posebno dobro izgledaju sa helankama sa izrezom ili pak sa trakom preko pete.

3. Baletanke

Baletanke su nezaobilazni trend ovog proleća, naročito mrežasti ili modeli sa nitnama, a u kombinaciji sa helankama izgledaju posebno šik i trendi. Ukoliko dodate oversized sakoe ili jakne, pa čak i samo košulju ili slično, dobićete look kakav često nose i svetske trendseterke.

4. Slingback

Pročitajte još: KO KAŽE DA HELANKE NE MOGU DA IZGLEDAJU SKUPO? Inspirišite se trikovima fashion devojaka i izgledajte kao sa naslovnice

Lista nije potpuna bez slingback modela koji daju svakom izdanju svežinu, zavodljivost, pa čak i helankama.

5. Salonke

Helanke sa trakom sjajno izgledaju sa salonkama
Instagram 

Helanke sjajno izgledaju sa salonkama, naročito model sa jaknom. Dodajte oversized sako i dobile ste outfit za čistu desetku.

6. Papuče za platformom

S obzirom da promenjivo vreme, Ugg papuče će zasigurno još neko vreme biti u prolećnom garderoberu trendseterki, a naročito dobro izgledaju za opuštene dane, u kombinaciji sa kožnim jaknama ili mantilima, kačketom i upečatljivim nakitom.

7. Mules otvorene cipele

Mules modeli, odnosno otvorene cipele i papuče vraćaju se ove godine na velika vrata, a it devojke obožavaju da ih kombinuju sa helankama za šik izdanja kao sa naslovnice.

Bonus video:

Pravilo 333 za stilizovanje Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Wanted J. S.