Ne morate biti modni stručnjak da biste znali da su mokasine modni artikal koji najbolje opisuje italijanski Gucci, od klasičnog modela Horsebit iz 1953. do modernih verzija sa printom logotipa.

Ova kultna obuća je sveprisutna u svim kolekcijama brenda, bez obzira na godišnje doba, a njenim dizajnom se iznova poigravaju različiti kreativni direktori italijanske modne kuće.

Novi Gucci dizajner, Italijan Sabato De Sarno, nije bio izuzetak. Sa nestrpljenjem očekivanom debitantskom kolekcijom za novu sezonu proleće/leto, pažnju je privukao upečatljivim Horsebit mokasinama sa ravnim i glomaznim đonom, u duhu ludih 70-ih.

gucci mokasine duplog đona
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Iako ih ovaj detalj čini izazovnim za nošenje, jedna od najuticajnijih zvezda uličnog stila današnjice dokazala je suprotno.

Na prošloj Nedelji mode u Milanu gotovo da nije bilo modne influenserke koja se, kao gost Gučijeve revije, nije pojavila u uzdignutoj verziji mokasina ove italijanske kuće.

Izrađene od rosso ancora kože, Horsebit platforme tumače moderan stil, ali sa klasičnim korenima, predstavljajući genijalan način da se udaljite od tradicionalnih okvira bez pada u maksimalizam. Dokaz za to su kombinacije sa kratkim komadima retro estetike i neodoljivom sportskom i urbanom privlačnošću.

Upotpunjene prepoznatljivim zlatnim detaljem, koji imitira izgled konjskih uzda, odnedavno su u prodaji u nekoliko varijanti boja i dezena.

Nove mokasine koje privlače 10x veću pažnju na ulicama
Cornel Cristian Petrus/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bez sumnje, uzvišena verzija Gučijevih mokasina obeležiće naredne mesece, kao i bordo crveni komadi koji dominiraju debitantskom kolekcijom novog kreativnog direktora modne kuće.

 Bonus video

Pravilo 333 za stilizovanje Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: tportal.hr/ Wanted A.N.