Povratak pojedinih trendova u potpunosti oduševi neke od nas, dok za druge predstavlja noćnu moru. Verujemo da je to slučaj i sa baletankama. Baletanke su nesumnjivo klasik među ženskim ravnim cipelama, ali ove godine se vraćaju kao najmoderniji komad. Modne piste su pune ovog komada, tzv. „Balletcore” estetika već neko vreme promoviše ove komade, a verzije ovih cipela dizajnerskih brendova poput MiuMiu su osvojile društvene mreže!

Možda baletanke nisu vaš prvi izbor obuće, ali ove cipele vredi imati, posebno kada vam je potrebna elegantnija obuća, a niste raspoloženi za štikle. Povratkom baletanki među najpoželjnije trendove sezone, sve češće imamo priliku da ih vidimo u opuštenijim street style kombinacijama. Posebno nam se dopada kombinacija širokih modela farmerki i jednostavnog oblika ovih cipela.

Bez sumnje, crni modeli su klasik koji se pokazao kao najbolja opcija ako želite da priuštite par ovih cipela. Dvobojne baletanke sa naglašenim vrhom, inspirisane poznatim Chanel modelima, opcija su sa kojom ne možete pogrešiti, posebno ako je vaš stil nešto elegantniji.

Ako želite da nosite baletanke u skladu sa najnovijim trendovima, preporučujemo obične modele i modele sa kaiševima. Baletanke su svakako cipele koje vrhunac popularnosti doživljavaju tokom proleća, ali od nedavno se nose i u hladnijem delu godine zahvaljujući kombinovanju sa grejačima i drugim vrstama čarapa. Pomenuta kombinacija predstavlja još jedan trend proistekao iz baleta, a moramo priznati da izgleda veoma šik.