Koliko puta vam se dogodilo da osmislite outfit, sve je kako ste želeli, a onda dođete do izbora obuće i ispostavi se da ništa od onoga što imate vam ne odgovara. Ili pak, određene komade iz ormara i ne nosite jer nemate sa čim da ih uparite. 

uvek treba birati modele koji se uklapaju uz sve što imate.
Instagram 

Rešenje nije ni da gomilate obuću tek tako samo da biste ih nosili jednom u sto godina. Umesto toga pametnije je birati modele koji se dobro uklapaju uz vaš stil, a stilisti savetuju da se u vašoj kolekciji obavezno nađe ovih 5 baš iz razloga što se "slažu" uz gotovo sve što imate i izgledaju dobro.

1. Mules/natikače sa niskom petom

natikače uvek treba da imate u ormaru.
instagram/SYLVIEMUS_ 

Da, proleće i leto možda jesu daleko od nas, ali to ne znači da ne treba na vreme da nabavite par klasičnih zatvorenih natikača sa nižom petom koje uvek izgledaju dobro, udobne su i izdužuju nogu i na sve to podižu svako izdanje na novi nivo.

2. Ravne gležnjače

Gležnjače su idealne za kišne dane.
instagram/HANNAHLEWISSTYLIST 

Gležnjače su glavni trend već nekoliko godina, a klasični ravni model sjajno se uklapa kako uz suknje, tako i uz pantalone, farmerke i slično. Go-to su za kišne dane, ili kada vam jednostavno treba da nosite nešto udobno, a da opet izgledate stylish.

3. Retro patike

Retro modeli su uvek u modi.
Instagram 

Neki od klasičnih ili retro modela patika uvek će vam biti "kec u rukavu". Vremena kada su patike bile rezervisane samo za treninge i sportske outfite daleko su iza nas, te se danas nose i uz klasične, elegantne pantalone, suknje, haljine, i da, izgledaju f-a-n-t-a-s-t-i-č-n-o.

4. Klasične mokasine

mokasine će uvek biti u trendu.
Instagram 

Mokasine su model obuće na koji ćete uvek moći da se oslonite. Bezvremenske cipele su u isto vreme i elegantne i udobne, i možete biti sigurni da će par koji kupite danas biti u trendu i za par godina. 

5. Čizme do kolena

čizme do kolena su must have
Instagram 

I naposletku, nešto bez čega je nemoguće zamisliti hladniju sezonu - čizme do kolena. Međutim, stilisti savetuju da obavezno birate klasične modele, jer će izgledati podjednako dobro i uz suknje i uz skinny farmerice, ali i uz šire modele, kao i suknje i haljine.