Kroz godine oblik cipele i visina platforme se menjala, a u svojim kolekcijama imali su ih svi od Rogera Viviera do Christiana Louboutina. Otkako je Versace napravio svoj model Medusa Aevitas ponovo su postale popularne među trendseterkama.

Ovom trendi modelu cipela nije odolela ni Severina. Hrvatska pevačica na Instagramu je nedavno podelila elegantnu odevnu kombinaciju kojom je dominirao upravo par lakovanih crnih platformi.

Severina je ove vrtoglave cipele sparila s crnim kostimom sastavljenim od strukiranog sakoa s dvorednim kopčanjem, midi suknje i predimenzioniranog remena.

Izdanje je zaokružila s crnom proštepanom torbicom Chanel, a cipele s platformom koje je nosila dele žene u nekoliko tabora već godinama.

Dok jedan deo smatra da je ovaj tip cipele fantastičan i žele ga u svojem ormarima, drugima su nespretne i preterano ekstravagantne.

Ovaj model osvojio je kako strane tako i domaće trendseterke. Versace cipele prva u Srbiji nosila je Jelena Karleuša, a ubrzo za njom mogli smo ih videti i na Milici Pavlović i Dunji Jovanić.

karleuša u versace cipelama
Instagram 

Tamara Kalinić prošle godina na Nedelji mode u Milanu pojavila se na Versace reviji u pomenutim cipelama žute boje koje su dale šik momenat njenoj kombinaciji.

tamara kalinić prošle godine na nedelji mode u milanu
- / SGP / Profimedia