Iako su im svake godine predviđali odlazaka u zaborav, tople i udobne čizme oko kojih su mišljenja podeljena ponovo su aktuelne.

Predviđene kao kućne papuče, sada su tople papuče s krznom postale glavni odevni trend najvećih ljubitelja mode širom sveta, a sve to zaslugom dizajnerke Stele Mekartni, italijanske Prade kao i drugih zvučnih imena u svetu mode koji su upravo ove papuče svrstali kao sastavni deo svoje kolekcije.

Već znamo da ove sezone dominiraju glomazne čizme, ali izgleda da trendseterke ove sezone radije idu na kartu udobnosti. Uprkos tome što popularne ugg-sice važe za najomraženiju obuću, mnogima su omiljene u vreme hladnije sezone i poprilično su popularne među ženama u Srbiji, a i Dženifer Lopez im teško odoleva.

Dženifer Lopez nosi krznene ugg papuče koje važe za glavni trend na ulicama.
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Trend toplih čupavih papuča stigao je u modne krugove kao nadogradnja dobro poznatih klompi i cipela koje su se ove sezone, takođe zahvaljujući brojnim brendovima poput nemačkog Birkenstoka i američkog UGG-a, na modnu scenu vratile na velika vrata.

Modeli ovog brenda postali su popularni sveta kada ih je voditeljka Opra Vinfri 2003. godine predstavila u svojoj emisiji.

I pored toga što su glomaznog izgleda zahvaljujući upravo toplom krznu koje im je zaštitni znak, ove papuče koje su zaludele modne zavisnike s Instagrama ne nose se uklopljene sa trenerkama, već sa komadima poput helanki i farmerki čime se umanjuje njihov izgled kućne obuće, pa izgledaju urbanije i sofisticiranije.

Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Krznene ugg papuče zaludele su modne zavisnike i postale glavni trend na ulicama.