NAJRUŽNIJA OBUĆA POSTAJE TREND #1: Kompanija OBORILA REKORD u zaradi, a nose ih svi modni znalci

Mnogi smatraju da je ova obuća najružnija koju su ikad videli, drugi se kunu u njihovu udobnost i praktičnost.

kroks papuče.jpeg
Wanted!, screenshoot/ instagram 

U svakom trenutku u časopisima možete da pročitate šta treba da nosite ove sezone, šta je u trendu, šta je lepo, šta je hit, ali sada ćemo se osvrnuti na ono što zapravo nije nimalo lepo na oko, ali je praktično i udobno.

Izveštaj globalne modne platforme Lyst za prošlu godinu govori da su gumene papuče, poznate kao "kroksice" dospele na listu 10 najtraženijih modnih komada godine. Modni stručnjaci smatraju da su pandemija i karantin uticali da nam je udobnost prioritet, pa je njihova popularnost nastavljena i u ovoj godini.

kroksice
crocs.com 

Takođe, kompanija koja proizvodi ovu obuću zaradila je rekordnih 460 miliona dolara u prvom tromesečju ove godine, a sve to u paketu jasno pokazuje da su - u trendu i da ih neki ljudi jednostavno vole.

Modni stručnjaci tvrde da će kroksice ove sezone nositi svi - slavni, influenseri, blogeri, trendseteri, a to je najbolje pokazala i dodela Oskara kada se na crvenom tepihu muzičar Kvestlav pojavio baš u zlatnim kroks papučama!

Inače, brend gumenih papuča nastao je 2002. godine isključivo kao funkcionalnija i udobnija verzija klompi, odnosno obuća za radnike koji provode veći deo dan na nogama. 

Ali, današnja moda sve češće koketira sa ružnim komadima koje prate omraženi komentari, i posle nekog vremena joj uspeva da promeni mišljenje i da nekako sve ono što je ružno ipak postane poželjno.

Sviđalo se to vama ili ne, od ovog trenda ne možete da pobegnete - kroksice su svuda. Nemojte se začuditi ako vidite da ih modne blogerke kombinuju uz elegantne autfite koje žele da oplemene ovi šik komadom. Kombinuju se sa romantičnim haljinama, midi haljinama i pareo suknjama.

Dostupne su u skoro svim bojama i neke su oplemenjene cirkonima, stikerima, nalepnicama.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši