Postoje dani kada jednostavno ne možete da razbijate glavu time šta obući. Što se kaže, otvorite ormar i dohvatite prvo što vam padne pod ruku i molite se da izgleda okej. 

U mom slučaju, naročito kada malo spavam, a puno radim, ovako nešto je prilično često, zbog čega mogu da kažem da sam lenja za smišljanje kombinacija

No, to ne znači da ne možete imati dobre outifte i bez previše muke i truda. Shvatila sam da mi 5 izdanja uvek donose komplimente iako, naizgled, nisu ništa posebno, a opet, dovoljno su upečatljiva, bezvremena i primenjiva za različite prilike, kako za posao, tako i za grad.

1. Držite se klasike sa plavom i bež

Prvi izbor nisu toliko određeni komadi koliko kombinacija boja. U prevodu - sa plavom i bež nikada nema greške kada želim da izgledam elegantno, poslovno. Dobar primer su krem ili bež pantalone i plava košulja. Nosili patike ili neku drugu obuću, izgledaćete šik, bezvremeno.

Posebno dobro izgledaju kargo pantalone i plavi komadi. 

Interesantan je kombo i bež saoka i, primera radi, farmerki i plavo-bele majice na pruge. Tako da kombinovanje sa plavom i nude tonovima uvek imajte u vidu.

2. Oversized košulja + klasične farmerke + patike

Dobra oversized košulja, naročito sa prugama, nikada ne izlazi iz mode, zbog čega je definitivno moj omiljeni anti-trend komad koji se nalazi u korpi. Obožavam da je kombinujem sa klasičnim pantalonama i farmerkama, a u zavisnosti od dužine, lako može proći i kao mini haljina za grad, naročito leti. 

3. Slip haljina + oversized sako + retro patike

Kada temperature prešu 25 stepeni i kada bih najradije i kožu sa sebe skinula, haljine su najbolji izbor, a kada mi treba da brzo izgledam dobro, biram slip modele i to u kombinaciji sa ili sakoom, ukoliko idem u ofis ili sa majicom ispod za casual look. Opuštenost kombinaciji dodaju i patike, te slip modele često kombinujem ili sa retro Adidas patikama ili sa sportskim modelima za trčanje.

4. Bela majica + lanene pantalone + upečatljiv nakit

Gotovo da nema osobe koja u ormaru nema belu majicu, no, ukoliko želite da izgledate baš dobro, kombinujte je sa širokim lanenim pantalonama. Ne samo da ćete tako dobiti elegantniji look, nego ćete čitavu kombinaciju podići za nivo više ukoliko dodate aksesoare. To može biti marama oko vrata, upečatljiva ogrlica ili chunky narukvice ili pak glomazne minđuše. 

5. Bela košulja + šire farmerke + štikle 

Dobra bela košulja zaista može da bude vaš "kec u rukavu" od jutra do večeri. Izgleda sjajno uz farmerke, pantalone, suknje, haljine... možete je kombinovati na milion načina i svaki put izgledati sjajno. 

No, moj "go-to" izbor su najčešće bela košulja sa baggy farmerkama i štikle, naročito ako imam neko dešavanje na kom treba da izgledam stilizovano. Dovoljno je da kosu vežem u nisku punđu i da dodam par minđuša i da izgledam poput Insta trendseterki i to bez previše truda.

Pročitajte još: ZA PROLEĆE SU VAM DOVOLJNA OVA 3 MODELA CIPELA: Francuskinje ih nose uz haljine, farmerke, suknje

Bonus video:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Wanted J. S.