Koliko puta vam se desilo da vam je za oko zapala određena stvar koja, iako ne košta mnogo, izgleda skupo. No, u isti mah, ista stvar ali u drugoj boji izgledala je i jeftinije nego što jeste.

Ovako nešto ne samo da nije retkost, već i pokazuje moć boja. Zato ne čudi što su fashion zaljubljenice oduševljene bojama koje će biti glavni trend već sada, sa posebnom dominacijom u drugoj polovini godine, jer rade upravo to - čine da čak i krpice od 1.000 dinara izgledaju kao da su plaćene nekoliko hiljada. 

U nastavku otkrivamo kojih su to 9 nijansi na modnom tronu u narednom periodu.

1. Bledo žuta

Ova nijansa postala je nova "nude" - toliko je suptilna da može delovati kao duboka krem pod određenim svetlom, dok pod drugim izgleda gotovo kao bež. Ova prilagodljivost čini je pametnim izborom što je ujedno i glavni razlog naglog porasta popularnosti na modnim pistama i društvenim mrežama.

2. Svetlo plava

Ova boja često se nalazi na listi nijansi koje čine da odeća izgleda skupo. Sa dolaskom toplijeg vremena, raste i njena popularnost, a dobro izgleda u kombinaciji i sa svetlim i sa tamnim tonovima.

3. Sve nijanse narandžaste

Još jedna boja koja je definitivno vredna vaše pažnje u 2024. godini. Pantone je nedavno proglasio "Peach Fuzz" nijansom godine, ali su u fokusu trendseterki i drugi tonovi.

4. Boja čelika

Sive nikada neće sići sa liste popularnih boja, a ove godine u fokusu je zagasita nijansa čelika koja izgleda otmeno i lako se kombinuje. Prsluci, odela, jakne, pantalone... u boji čelika izgledaće posebno elegantno i skupo.

5. Višnja crvena

Verujemo da će neke oduševiti i što crvena ostaje u fokusu još jednu godinu. Fokus je na višnja nijansi koja ima hladan podton, što čini da izgleda luksuznije, ali i da pristaje većem broju žena za razliku od nijansi koje imaju narandžast podton.

6. Čokoladna braon

Još jedna "sigurica" koja, baš poput čelik-sive izgleda dobro gotovo na svakoj ženi i u svakoj prilici. Iako će biti nešto popularnija pri kraju 2024. tokom zimske sezone, ništa manje neće biti tražena ni tokom proleća, naročito kada je reč o kožnim jaknama. Takođe, ova boja biće posebno u fokusu kada je reč o aksesoarima, naročito tašanama.

7. Snežno bela

Naravno, klasici nikada ne silaze sa liste najpopularnijih, a snežno bela nijansa zauvek će biti jedan od favorita mnogobrojnim trendseterkama.

Pročitajte još: KOMAD KOJI FRANCUSKINJE OBOŽAVAJU, A IMAMO SVI U ORMANU: Lako se kombinuje, a ovih 5 osveženih načina garantuju šik look

8. Pistać zelena

Prošle godine, zelena boja je bila veliki trend, sa akcentom na nijanse poput lisno zelene koje su zavladale kolekcijama. I u 2024. godini, dizajneri su nastavili da eksperimentišu sa ovom bojom, ali su više okrenuti suptilnijim interpretacijama poput pistać zelene ili pastelno zelene kako je još neki zovu. 

9. Metalik srebrna

I na samom kraju, pravo iznenađenje! Metalik nijanse prethodnih godina bile su zastupljene najviše u formi aksesoara, no srebrna je nekako našla put do vrha najpopularnijih i ove godine postala je "must-have" nijansa za outfite koji ostavljaju utisak. 

Naravno, shvatamo da ovako nešto nije svačija "šoljica čaja", ali eksperimentišite. Pantalone u metalik nijansi, majica ili jednostavno aksesoar, mogu promeniti vaš celokupni outfit.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Wanted J. S.