Još u avgustu smo iskopali tračeve modnih blogera, urednika i TikTokera kako bismo pokušali da predvidimo najpoželjnije boje za jesen i zimu. U međuvremenu, bili smo svedoci niza novih kolekcija i trendova koji su potvrdili naše prognoze, a boje poput jarko crvene i braon su osvojile trendseterke širom sveta. S obzirom na to da brojimo poslednje dane u 2023. godini, ovoga puta smo se pozabavili trendovima koji nas očekuju u predstojećoj sezoni.

Sudeći po kolekcijama vodećih modnih kuća, kao i izboru Pantone-a i Pinterest-a, neke od "it" boja nastaviće svoju vladavinu i u narednim mesecima, a uskoro ćemo moći da dodamo neke nove tonove na listu najpopularnije nijanse. U nastavku otkrijte pet trendi boja koje ćete uskoro moći da vidite svuda!

Ledenoplava

Među brojnim nijansama plave koje su se mogle videti u modnim kolekcijama za predstojeću sezonu, najviše se izdvojila suptilna i elegantna ledenoplava. Mnogi modni stručnjaci smatraju da bi ledeno plava mogla da bude najpoželjnija boja u 2024. godini, što je veoma dobra vest s obzirom na to da je jedna od retkih nijansi koja pristaje gotovo svima, bez obzira na ton i boju kose.

Ledenoplava biće hit u 2024
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Boja breskve

Institut za boje Pantone nedavno je najavio „Peach Fuzz“ kao svoju boju 2024. godine, a čini se da su inspirisane kolekcijama za proleće/leto 2024. Uz nežne nijanse breskve, čitav niz narandžastih tonova bio je lajtmotiv na revijama Bottega Veneta, Fendi i mnoge druge istaknute modne kuće.

haljina u Peach Fuzz boji godine
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Cherry crvena

I dok je do jeseni u fokusu bila roze boja i "barbiecore" trend, od jeseni smo svedoci zaokreta ka crvenim tonovima. Sezonom su dominirale sve nijanse crvene, a najviše se isticala primarna i upečatljiva boja trešnje („cherry red“). Možemo se složiti da su ovu nijansu u velikoj meri popularizovali brendovi poput Miu Miu i Jacquemus, a posebno je bila poželjna na "statement" modnim dodacima poput cipela, čarapa i torbi. Modni stručnjaci se slažu da će jarko crvena biti i veliki prolećni trend, sa puno zavodljivih haljina i suknji.

crvena je hit u 2024
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

Čokoladna braon

Ove jeseni, braon boja opasno je parirala braon u kategoriji čizama, torbi i kožnih jakni. Posebnu pažnju su dobile retro jakne u stilu 90-ih, često sa efektom „iznošene kože“, koje obožavaju trendseterke poput Hejli Biber i sestara Hadid. A sudeći po kolekcijama proleće/leto Loewe, Ferragamo, Givenchy, Gucci i mnogih drugih, „vladavina“ braon će se nastaviti i 2024. godine.

braon za 2024
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Metalik srebrna

Metalik, hrom i srebrni tonovi dominiraju već nekoliko sezona, ali prema godišnjem izveštaju društvene platforme Pinterest, predviđa se da bi 2024. godine ovaj trend mogao da dostigne vrhunac i uđe u 'mejnstrim'. Srebrni nakit u drugi plan je stavio zlatni (a posebno rose gold varijante), a sudeći po novim kolekcijama, sledeće godine ćemo ovu boju videti svuda - od farmerki do haljina i cipela.

metalik srebrna nosiće se u 2024
Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

 Bonus video

KAKO SE NOSI ŠAL NA MODERAN NAČIN: Za dve sekunde možete da napravite i toplu kapuljaču  Tiktok/sweastyle

Izvor: Fashion hr/ Wanted A.N.