Otkako je 1. aprila službeno postala najmoćnija ženom u svetu mode, Špankinja Marta Ortega Perez nalazi se u posebnom fokusu javnosti, baš kao i njeni modni odabiri.

Nova direktorka Zare i brojnih drugih brendova u vlasništvu grupacije Inditex godinama je strastvena ljubiteljka jahanja, a premda je pre nekoliko godina odustala od takmičenja i dalje ih pažljivo prati.

Marta Ortega u beloj Zara haljini
Antonio Gutiérrez / ContactoPhoto / Profimedia 

Dokazala je to i ovoga vikenda pojavom na turniru Longines Global Champions u Madridu u društvu supruga i dece.

Kako i priliči funkciji predsednice grupacije Inditex, 38-godišnja Marta tim povodom pojavila se u beloj haljini s potpisom jednog od svojih najuspešnijih brendova. Reč je o Zarinoj kreaciji predstavljenoj u Limited Edition kolekciji koja košta 12.990 dinara.

Bela Zarina haljina deo je limitirane kolekcije i košta 12.900 dinara
Zara.com 

Svoju posebnost ova pamučna bela haljina najviše može zahvaliti detalju veza na rukavima i porubu, a nju je Marta Ortega vešto kombinovala sa braon komadima u znaku trendovskih sandala robusnog izgleda, a kojim je stvorila idealan modni kontrast.

Sandale su inače model Clea Triomphe luksuznog pariškog brenda Céline i koštaju 590 evra.

Inače, Marta često nosi Zarine komade, a više njenih odevnih kombinacija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

ANGULAR/ LUIS MIGUEL GONZALEZ / The Photo One / Profimedia, Ngel DíAz BriñAs / Zuma Press / Profimedia Marta Ortega gradi stil po principu "manje je više".