Kako je prošle godine najavila ćerka osnivača Zare i vlasnika Inditexa, Marta Ortega Perez, 1. aprila je preuzela upravljanje najvećim distributerom jeftine mode.

Samo nekoliko sati nakon što je postala najmoćnija žena u svetu konfekcije, ovu veliku dužnost proslavila je na venčanju prijatelja u španskoj Plasenciji.

Iako u svakodnevnom životu preferira jednostavna izdanja, najčešće i basic boja, u svečanim prilikama ćerka jednog od najbogatijeg čoveka na svetu modu shvata kao igru, te ne beži od riskantnih komada koji prenose duh aktuelnih trendova.

Marta Ortega postala je najmoćnija žena u svetu konfekcije.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Zapravo se Marta Ortega može često videti u kombinacijama koje su stvorene od komada s potpisom high street brendova njenog oca, ali isto tako i u skupocenim dizajnerskih komada.

U društvu supruga Karlosa Torete, najmoćnija đena u svetu konfekcije je privukla pažnju svojim stajlingom u maniru color-blocking tehnike, što je postigla kombinovanjem narandžaste haljine i plavog ogrtača sa dodatkom džepova.

Marta Ortega u narandžastoj haljini i plavom ogrtaču.
Francisco Guerra / Zuma Press / Profimedia 

Pomenuta haljina sa dizajnom ruske kragne izdvojila se pletenim detaljima koji su sezali do bokova, a ovaj chic efekat pokazao se kao jedan od omiljenih detalja Marte Ortege još kada je ponela trendi braon pletenu tuniku preko midi haljine.

Marta Ortega ponela trendi braon pletenu tuniku preko midi haljine.
Aurelio Florez / ContactoPhoto / Profimedia 

Da bi stvorila kontrast i pružila notu originalnosti, ceo stajling je zaokružila svetloplavim ogrtačem, minimalističkim modelom čistih linija bez vidljivih revera i dugmadi.

Aksesoari poput kožnih rukavica u boji cigle i minijaturne verzije Hermes torbe Kelly pomogli su joj da njen outfit naiđe na brojne pozitivne komentare koji se su naročito odnosili na papuče sa visokom potpeticom prekrivene kristalima. 

Marta svoj stil obično gradi na paroli "manje je više", a kako to zapravo izgleda pogledajte u nastavku:

ANGULAR/ LUIS MIGUEL GONZALEZ / The Photo One / Profimedia, Ngel DíAz BriñAs / Zuma Press / Profimedia Marta Ortega gradi stil po principu "manje je više".