7 PRAVILA DOBROG STILA ANE VINTUR: Od pojedinih komada nikada ne odustaje, a jedna stvar je strogo zabranjena

Ana Vintur bez sumnje je najuticajnija žena u svetu mode, a saznajte kojih se pravila pridržava prilikom oblačenja.

ana vintur.jpeg
Shutterstock 

Modni saveti su uvek dobrodošli, pogotovo ako dolaze od Ane Vintur. Ikona stila, godinama je krojila modne trendove, a svojim neprikosnovenim uticajem to čini i danas.

Iako može da nosi šta god poželi, jer u prevrtljivom modnom svetu njena je reč poslednja, ova legendarna urednica dugi niz godina se pridržava određenih pravila dobrog oblačenja. 

1. Reciklirajte odeću

Neke od najvećih svetskih zvezda nikada nećete videti dva puta u istom odevnom komadu ili kombinaciji. Obućiće je jednom i zaboraviti na nju. Ana se s tim ne slaže i savetuje da recikliramo odeću: Uvek je zabavno imati nešto novo, ali to ne znači da morate sve ono što je već u vašem ormaru izbaciti iz njega. Reciklirajte. To je u redu. Čak bih to preporučila, piše Zadovoljna.hr.

ana vintur
Shutterstock 

Nemojte dopustiti da u vašem ormaru prevladaju trenutno najpopularniji odevni predmeti koji su “in” i uvek ostavite najviše mesta za klasičnu odeću. Međutim, postoje i večni trendovi koji su odavno postali klasika.

2. Umesto trendova, verujte klasici

Nemojte dopustiti da u vašem ormaru prevladaju trenutno najpopularniji odevni komadi koji su "in" i uvek ostavite najviše mesta za klasičnu odeću. Međutim, postoje i večni trendovi koji su odavno postali klasika.

3. Izbegavajte logotipe i natpise na odeći

Ana Vintur preferira diskretne odevne komade, bez upečatljivih natpisa i logotipa koji skreću pažnju s onoga što je najvažnije kod mode – lepote odeće, njenog kroja, dezena i boje.

Kupovina takvih komada dugoročno je isplativija jer ćete se majice s nekim inspirativnim citatom ili likom iz crtaća verovatno zasititi, ali jednostavnu majicu uvek ćete poželeti ponovo da obučete jer je lakše možete kombinovati u raznim prilikama.

ana vintur
Shutterstock 

4. Ostanite verni odeći i obući koja vam dobro stoji

Ana više od 27 godina nosi isti model cipela. Sandale Manola Blanika prvi je put obula 1994. godine i od tada ne može bez njih.

5. Izbegavajte veštačke materijale

Kada su Anu upitali koji bi modni trend zauvek zabranila, odgovorila je: Stvarno ne volim najlon. Najuticajnija žena sveta mode preferira što prirodnije materijale.

ana vintur
Shutterstock 

6. Birajte odeću koja će laskati vašoj figuri

"Kilote su odlična ideja ako ste visoki poput Karli Klos", kazala je. Vodite računa o tome da li vam laskaju krojevi koje želite da nosite kako biste izvukli ono najbolje iz odeće koju kupujete.

7. Što dalje od fluorescentnih boja

Tokom prošlogodišnjeg teniskog turnira US Open, Vintur je imala jedan važan savet za posetitelje koji će uživo gledati mečeve: Nemojte zaboraviti da nosite svoje sunčane naočare, pogotovo ako teniseri insistiraju na nošenju onih ružnih fluorescentnih boja. Ona i te kako voli hrabre boje i ne okleva prilikom njihovog nošenja, ali za fluorescentne nema mesta u njenom ormaru.

ana vitur
Profimedia 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši