Na nedelji mode u Milanu, kao i svake godine, okupile su se brojne trendseterke i zaljubljenice u modu, a jedna od njih je i Beograđanka Mija Knežević.

Svetski centar mode i ove godine je na Nedelji mode uspeo da nametne nove trendove, ustoliči neke već postojeće ili odbaci neke aktuelne trendove.

U moru influenserki na društvenim mrežama po pravilu se izdvoje one koje se ističu prepoznatljivim i autentičnim stilom baš kakav je i Mijin.

mija knezevic na nedelji mode u milanu
Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Obzirom da joj nije mnogo trebalo da baš njen outfit bude zapažen, Mija se odlučila na kombinaciju crvene i ljubičaste boje, a ovo colourfull izdanje smiri je omiljenim komadom za jesen - mantilom u svetloj boji.

Mija Knežević je u intervjuu za Wanted! svoj stil opisala kao mladolik, eksperimentalan i, pre svega, nosiv.

Kako je tada napomenula njen autentičan stil je ustvari inspiracija brojnih putovanja, budući da je veći deo svog života provela živeći i školujući se na različitim svetskim meridijanima – do petnaeste godine živela je u Beogradu, a nakon toga u Londonu, Parizu i Njujorku, gde je završila osnovne i postdiplomske studije.

mija knezevic
Privatna arhiva 

Kako bi dobila kombinaciju vrednu pažnje najviše voli da miksuje pristupačne i luksuzne komade.

Nakon studija, počela sam da radim kao konsultant i strateški planer za mnoge brendove“. Radila je za Net-A-Porter, Tibi, Pangaia, Thakoon, a trenutno u Londonu radi na dva start up-a.

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear je po želji Ane Vintur završila u Vogu.