Nova torba jedan je od najpopularnijih komada u sezonskom šopingu.

Ovaj tako željen modni predmet ne samo da će odlično poslužiti za nošenje svakodnevnih potrepština, već će definisati gotovo svaki stajling – pletena torba nalik korpi ženstvenom odelu daće ležernost i neopterećenost, a isto to odelo u kombinaciji s kožnom torbicom izgledaće vrlo elegantno.

Tako je izbor torbe nemoguće prepustiti slučaju i važno je to modno pitanje kojim se moramo, ali i volimo, pozabaviti. Srećom, sezona proleće i leto 2022. donosi stil za svako raspoloženje, od skromnih torbica iz 90-ih, idealnih za izlaske na večeru, do torbi s istaknutim logotipom koje su preplavile Instagram. Predstavljamo najbolje i najpoželjnije modele koji će vladati ove sezone...

Svestrane i jarke boje

Od plavih preko narandžastih do ružičastih, torbice su ove sezone predstavljene u revitalizirajućim nijansama koje će oživeti svaki izgled. Tokom hladnih meseci u dominantnu tamnu paletu boja uneće svežinu – pomislite samo na spajanje slatke Jacquemusove zelene torbice s nijansama čokoladne smeđe, a u proleće biće savršen dodatak svetlijim, življim bojama koje savršeno prenose optimizam nove sezone.

Povratak u 90-e

Razdoblje 90-ih bilo je doba urbanog minimalizma, koji su definisali modni dodaci. Siluetama koje podsećaju na kutije i nenametljivog dizajna, ove malene torbe imale su poprilično velik uticaj na modu. Saint Laurent i njujorški brend Staud imaju super elegantne verzije za proleće i leto 2022., a Gucci predlaže monogramsku iteraciju koja pogađa dva trenda u jednom. Kombinujte ih sa slip haljinama i sakoima naglašenih ramena za idealan večernji stajling.

Modeli s istaknutim logom

Upečatljiva torba s monogramom još otkako su Rijana i Kendal Džener prošetale retro modele pre nekoliko sezona, bila je osnovni element garderobe za one koji su želeli istaći svoju modnu osveštenost. Sada, u novoj sezoni, ovaj modni hit iz 2000-ih vraća se na modnu scenu. Italijanski brendovi Gucci i Fendi posegnuli su za svojom arhivskom zbirkom, preoblikovali postojeće modele i zaljubljenicima u modu servirali arhitektonske iteracije koje daju poseban pečat i najskromnijoj odevnoj kombinaciji.

Savršene korpe za letnje dane

Ove sezone dominiraće modeli urbanog stila zahvaljujući arhitektonskim siluetama i kožnim detaljima. Basket torba od rafije s dva kaiša brenda Chloé, koja omogućuju ugodno i nesputano nošenje, pravi je primjer toga. S druge strane, Marni i Valentino nude savremen pogled na letnju 'korpicu' pa je tako ona u njihovoj viziji više luksuzan i elegantan model, daleko od opuštenog boho stila.

Večni modeli

Neke torbe su za celi život, ne samo za jednu sezonu, a zbog capsule garderoba, koje su postale cilj sve više ljudi, nikad nije bilo boljeg trenutka za ulaganje u doživotnog modnog saveznika.

Od prostranih torbi, kakve nude Gabriela Hearst i Proenza Schouler, izrađenih od meke kože koja će postati sve bolja s godinama, do kvadratnih i pomalo zdepastih modela s potpisom Loewea i kultnog njujorškog brenda Savette ili pak pillow verzije Bottege Venete - ovo su primeri koje ćete godinama čuvati i nositi.