Trendeseterikama je dobro poznata ljubav Keri Bredšo prema modi, posebno cipelama, ali veliki je ljubitelj i tašnica, a nakon kultnog Fendi modela 'baguette', glavna junakinja HBO-ove serije 'I tek tako...' ima novi predmet žudnje koji svi sad žele.

Kad se neka torbica pojavi na malom ekranu i to u hit seriji, jasno je da se radi o modelu koji ulazi u istoriju.

Baš kao što je Fendi baguette ovekovječen u seriji 'Seks i grad', nova it torbica Keri Bredšo viđena u nastavku popularnog serijala, izazvala je poprilično zanimanje modnog sveta.

Reč je omodelu Hourglass, torbici koja će svakoj kombinaciji, pa čak i onu najjednostavnijoj dati posebnost, a Keri se odlučila za elegantnu varijantu bež boje, koja je plod saradnje kuća Gucci i Balenciaga.

Tašna koju nosi Keri plod je saradnje brenda Gucci i Balenciaga
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ista je torbica zaludela brojne trendseterke poput Majli Sajrus koja je nosila Gucci cvetni model dok je Kim Kardašijan izgledala fantastično u ružičastom od glave do pete i s upečatljivom torbicom zakrivljenog oblika sivkastih tonova.

Kim je među prvima ponela Balenciaga tašnu
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Popularnoj tašni nije odolela ni Jelena Karleuša, koja u svojoj kolekciji poseduje nekoliko modela u različitim bojama.

Jelena je prva u Srbiji nosila it tašnu
ATA Images/Antonio Ahel 

Ova informacija vas verovatno ne inznenađuje, s obzirom na to da je Jelena poznata kao veliki ljubitelj mode, a trendove često prva i iznese.

Inače, ova tašna je nadahnuta upečatljivim baskijskim prslucima osnivača kuće Kristobala Balenciage iz 50-ih, a njihov prepoznatljiv dizajn nadahnuo je 2019. Demnu Gvasaliju za ovaj statement model.

Dakako, kultni brend ima puno iskustva kad se radi o it torbama: modeli City i Motorcycle početkom 2000-ih oduševljavali su modne ikone kao što su Kejt Mos i Sijena Miler.

Inače, kako su nedavno objasnili kostimografi serije Molii Rodžers i Deni Santijago, u seriji 'I tek tako...' koristi se otprilike 3000 torbica, što popularnu seriju čini fantazijom luksuznih kupaca na malom ekranu.

Osim Gucci saradnje s brendom Balenciaga, tu su i torbice Judith Leiber, Sonie Rykiel, Paco Rabannea...

U seks i gradu je korišćeno preko 3000 različitih tašnica
J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Rodžers objašnjava kako je njihov pristup odabira torbica u seriji vrlo jednostavan.

'Koristili smo komade koji su se slagali s odevnim kombinacijama. To je bilo najvažnije, a nevažno je čije su i odakle dolaze. Može to biti bilo šta, samo da ide uz odeću', kaže Rodžers.

Osim toga, bilo je tu i vintidž torbica iz kolekcije SJP, koje će se takođe moći vidjeti u seriji.