Endorfin

U srcu Dorćola nalazi se Endorfin, restoran lokalne i kraft kuhinje. U njemu možete klopati savršen ručak, branč ili večeru, instančanih ukusa i lokalnih namirnica. Domaće supe, predjela, salate, vegi jela, riba, ali i comfort food za ljubitelje mesa, a sve upotpunjeno lokalnim kraft pivom, vinom i rakijom (posebna preporuka!). U subotu, 15. maja ovaj restoran slavi 4. rođendan sa posebnim BBQ menijem (svinjska rebra, skirt steak, ramsek, gambori, grilovano povrće), živom svirkom i DJ setom.

New Balkan Cuisine 

Poseban koncept fuzije moderne i tradicionalne balkanske oformio je kuvar Vanja Puškar. U New Balkan Cuisine-u na Dorćolu prepustićete se hedonizmu na drugačijem nivou. Fine dining na balkanski način podrazumeva, između ostalog, juneća rebra sa heljda kokicama, teleće brizle sa mlincima, kolač sa sirom i šipurkom sa Stare Planine, cicvara sa kajmakom, keljem, hrskavim prokeljom i suvim grožđem.

Jam 

Još jedan dorćolski restoran koji se urezao na kulinarsku mapu Beograda jeste Jam. Doruča, ručak, večeras i kokteli se u ovom restoranu prave sa autorskim pečatom. Od namirnica preovladavaju one sa lokala, ali i Balkana i Evrope. Za doručak preporučujemo palačinku od heljde sa lososom i šašuku; za ručak obavezno probajte pačetinu sa integralnim i crnim pirinčem, suvim voćem, kolslou salata i sos od citrusa; a za večeru brancin sa salatom od komorača i mirođije.

Bistro Mali Pijac  

Sada već kultno mesto fine dining-a, Bistro Mali Pijac, karakteriše vrhunski meni, ali i dizajn enterijera. Iz ponude izdvajamo: rolovano teleće rebro sa senfom od slačice, aromatizovanim uljem lista rena i demiglasom na domaćem pire krompiru sa mikrobiljem, zatim brioš sa flor di latte sa domaćim džemom od ribizle, kao i neka od vrhunskih domaćih i stranih vina.

Istok 

Ljubitelji azijske kuhinje biće oduševljeni Istokom, a i kao što Bebi Dol kaže: "Da li osećaš miris istoka..." Ovaj restoran uskoro će organizovati i specijalne večere egzotičnih ukusa. U ovom restoranu nikako ne propustite čuveni vijetnamski Pho bo, zeleni kari ili prolećne rolnice.

Tri 

 Restoran i bistro Tri, na dve lokacije na Dorćolu u svom srcu nosi autentičnu, kraft kuhinju. Sa menija izdvajamo: karamelizovani batak, šargarepa, tahini i kajmak, estragon, majčina dušica, pire; marinirani pileći file u sosu od dimljene paprike sa kus-kusom; tart od kikiriki putera; kao i ružu od rakije.