Endorfin
U srcu Dorćola nalazi se Endorfin, restoran lokalne i kraft kuhinje. U njemu možete klopati savršen ručak, branč ili večeru, instančanih ukusa i lokalnih namirnica. Domaće supe, predjela, salate, vegi jela, riba, ali i comfort food za ljubitelje mesa, a sve upotpunjeno lokalnim kraft pivom, vinom i rakijom (posebna preporuka!). U subotu, 15. maja ovaj restoran slavi 4. rođendan sa posebnim BBQ menijem (svinjska rebra, skirt steak, ramsek, gambori, grilovano povrće), živom svirkom i DJ setom.
New Balkan Cuisine
Poseban koncept fuzije moderne i tradicionalne balkanske oformio je kuvar Vanja Puškar. U New Balkan Cuisine-u na Dorćolu prepustićete se hedonizmu na drugačijem nivou. Fine dining na balkanski način podrazumeva, između ostalog, juneća rebra sa heljda kokicama, teleće brizle sa mlincima, kolač sa sirom i šipurkom sa Stare Planine, cicvara sa kajmakom, keljem, hrskavim prokeljom i suvim grožđem.
Jam
Još jedan dorćolski restoran koji se urezao na kulinarsku mapu Beograda jeste Jam. Doruča, ručak, večeras i kokteli se u ovom restoranu prave sa autorskim pečatom. Od namirnica preovladavaju one sa lokala, ali i Balkana i Evrope. Za doručak preporučujemo palačinku od heljde sa lososom i šašuku; za ručak obavezno probajte pačetinu sa integralnim i crnim pirinčem, suvim voćem, kolslou salata i sos od citrusa; a za večeru brancin sa salatom od komorača i mirođije.
Bistro Mali Pijac
Sada već kultno mesto fine dining-a, Bistro Mali Pijac, karakteriše vrhunski meni, ali i dizajn enterijera. Iz ponude izdvajamo: rolovano teleće rebro sa senfom od slačice, aromatizovanim uljem lista rena i demiglasom na domaćem pire krompiru sa mikrobiljem, zatim brioš sa flor di latte sa domaćim džemom od ribizle, kao i neka od vrhunskih domaćih i stranih vina.
Istok
Ljubitelji azijske kuhinje biće oduševljeni Istokom, a i kao što Bebi Dol kaže: "Da li osećaš miris istoka..." Ovaj restoran uskoro će organizovati i specijalne večere egzotičnih ukusa. U ovom restoranu nikako ne propustite čuveni vijetnamski Pho bo, zeleni kari ili prolećne rolnice.
Tri
Restoran i bistro Tri, na dve lokacije na Dorćolu u svom srcu nosi autentičnu, kraft kuhinju. Sa menija izdvajamo: karamelizovani batak, šargarepa, tahini i kajmak, estragon, majčina dušica, pire; marinirani pileći file u sosu od dimljene paprike sa kus-kusom; tart od kikiriki putera; kao i ružu od rakije.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima