DJ setovi, koncerti klasične i džez muzike, izložbe pasa - sve to će se održati i emitovati na društvenim mrežama. 

Fusion Makes Sense

U okviru koncertne sezone Make Sense, orkestar Muzikon u saradnji sa džez kvartetom Schime organizuju koncert Fusion Makes Sense u Velikoj dvorani Kolarca, a koji će se prikazati onlajn u okviru Agelast Session na istoimenom jutjub kanalu 23. decembra od 19 časova. Događaj možete pratiti na linku

Imaćete priliku da čujete žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa džezom. Orkestar će izvoditi autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Pored nekih već poznatih, biće izvedeno i nekoliko premijernih kompozicija ovog džez kvarteta, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Apgrade 2020

Jedan od najboljih manjih festivalskih formata, kada je u pitanju elektronska muzika, jeste Apgrade. Ove godine on se održava online, a setove koje ćete moći da čujete u subotu 19. decembra jesu: Banda Panda u 18 časova, Andria u 19 i live set Kӣra u 20. Narednog dana, sa početkom od 19 časova Nikola Vemić će vrteti ploče, a sat vremena nakon i Marko Nastić. Izvođače koji su prethodno nastupali - Tijanu T, Bellu Techniku, Brku, Feloneezyja i Stevieja Whispera možete već sad pogledati na jutjubu.

Izložba pasa

Veterinarska stanica Aranđelovac organizuje prvu onlajn izložbu pasa svih rasa i mešanaca u Srbiji. Kako organizatori ističu cilj događaja je bila socijalizacija putem interneta, kao i naravno takmičenje. Trenutno je u toku glasanje na njihovom sajtu, za preko 1000 prijavljenih pasa. Na instagramu će pobediti pas čija fotografija bude najviše puta lajkovana i sačuvana. Obezbeđene su i nagrade sponzora za pobednike. Prijave su i dalje otvorene i one su besplatne.

Muzička konferencija Pin

PIN predstavlja makedonsku hibridnu muzičku konferenciju koja je razvijena sa misijom da informiše, edukuje i definiše muzičku industriju, a sve u saradnji Pin TV-a i Taksirat festivala. Program se sastoji od 50 različitih tema uklopljenih u 10-minutne sadržaje, od strane preko 200 muzičkih profesionalaca tokom 13-časovnog programa. Neki od njih su Ben Challis iz britanskog festivala Glastonbury, Anders Wahren iz danskog festivala Roskilde, ali i ljudi iz zemlje i regiona (Lovefest, Pozitivni ritam, itd). Ekluzivni showcase predstaviće sada već kod nas ultrapopularni beloruski bend Molchat Doma, i drugi. Sve možete pratiti na Pin TV jutjubu. 

Onlajn premijera filma Viktorija, 15

Dokumentarni film Viktorija (15) govori o bubnjarki iz malog grada - Smedereva. Njena strast prema muzici se rasplamsala kroz Rok kamp za devojčice 2017. godine, a na leto 2019. Rok kamp priprema veliko iznenađenje – međunarodnu kolaboraciju. Nakon svega toga, ona se vraća u Smederevo, i to je pomalo pogađa. Ali sećanja na njeno iskustvo na Islandu motivišu je da nastavi sa sviranjem bubnjeva, kao i sa školskim aktivnostima. Autorka filma je Mina Petrović, koja je završila osnovne studije na smeru Filmska montaža na FDU u Beogradu. Osim grafičkog dizajna i filma, amaterski se bavila i sviranjem bubnjeva i bas gitare. Premijeru možete pratiti putem fejsbuk stranice Kulturnog centra Prostor.