Kako sam u petak 28. avgusta stigla u momentu kada je bend već krenuo da pakuje opremu, koleginica Nataša Milošević, urednica Beauty rubrike, prenela mi je utiske. I ona isto toliko dugo kao i ja nije prisustvovala nekom koncertu, te je iz tog razloga ovaj imao dodatnu draž. Muzika koju je Schime (Predrag Milutinović, bubnjevi, Boris Šainović, kontrabas, Luka Ignjatović, saksofon i Sava Miletić, pijanista) svirao parira svetskim džezerima. 

Koncert je održan na platou ispred Kulturnog centra Beograda, u sklopu ciklusa MUZIKA TRGA - letnja scena KBC-a. Atmosfera je bila opuštena - neki su sedeli na stepenicama, dok su slučajni prolaznici zastajali da slušaju predivne melodije autorskih pesama benda. 

Skoro svi posetioci su poštovali fizičku distancu. Bili su relaksirani, nije se osetila socijalna anksioznost, kao da se sve vratilo u normalu. 

Na ovu temu popričala sam i sa bubnjarom benda Peđom Milutinovićem. Kako kaže, od početka pandemije, ovo im nije prvi koncert.

"Nastupali smo u junu u Kragujevcu u okviru Jazz i Blues festivala i počtkom jula na večeri Izraela u Beogradu u organizaciji Terminal festivala, tako da nam je ovo vec treći nastup od početka pandemije.
Posto sviramo ređe usled pandemije, svi smo željni svirke i razmene energije sa publikom, tako da nam je baš prijalo."

Kako ističe, u toku pandemije koristili su vreme tako što su spremali materijal za koncert sa gudačima Muzikon orkestra sa kojima će nastupiti na Kolarčevoj Zadužbini krajem novembra ove godine.

"Veoma smo uzbuđeni u vezi ovog projekta pošto će to biti prvi put da svirati našu autorsku muziku sa gudačkim orkestrom."

Na taj koncert, sigurno neću zakasniti.