Swanky Mint

Ovaj hip hostel u centru Zagreba odiše opuštenom atmosferom i modernim dizajnom. Fabrika iz 19. veka je renovirana u ovaj hostel (jedan Irac je dao ime hostelu i u prevodu znači fensi fabrika), u sklopu koga se nalazi 10 privatnih soba, 2 studijska apartmana i 8 zajedničkih spavaonica. Uz smeštaj dobijate i doručak, a takođe imate i ponudi specijalnih pića. Ukoliko ste partijaner, u ovom hostelu vam neće biti dosadno, a tokom toplih dana možete da koristite bazen koji se nalazi u dvorištu.

Hostel Trezor 

Ljubljana je možda i najlepša u jesen, a u ovom neobičnom hostelu biće upotpunjen doživljaj slovenačke prestonice. Nekadašnja banka je pretvorena u ovaj urban i mladalački Trezor, koji nudi šest različitih tipova soba - zajedničkih spavaonica intenzivno koloritnih zidova. Tokom boravka, možete da se priključite i joga sesijama, razmeni odeće, knjiga i drugih predmeta i drugim dešavanjima.

Chillout  

Samo ime govori o atmosferi i enterijeru ovog zagrebačkog hostela. Šarenilo, ljubazno osoblje i lokacija u samom centru grada ne znače i visoku cenu, dapače. Noć je u proseku od 2000 dinara.

Franz Ferdinand

Sarajlije su vazda bili duhoviti, pa tako i osnivači hostela Franz Ferdinanda, jedinog boutique hostela u Sarajevu. Nalazi se u šarmantnoj austro-ugarskoj zdradi, a u ponudi su sobe koje nose nazive i tematiku uoči Prvog svetskog rata: Franz Ferdinand, Sophie Chotek Room, Mlada Bosna i Gavrilo Princip. Enterijer je sveden, ali istovremeno i topao.

Branch  

Ovaj eco friendly hostel u Aranđelovcu je zaista pravi mali ušuškani kutak u prirodnom okruženju. Pored iznajmljivanja zajedničkih soba ili privatnih aparatmana, i uživanja u sjajnoj klopi, piću i svirkama, u ponudi se nalazi i jahanje i planinarenje.

Every room in the hostel is authentic and you can choose to sleep in the Franz Ferdinand Room, Sophie Chotek Room, the Mlada Bosna Room or the assassin Gavrilo Princip Room or rather, take the romantic room of the couple in love, the Sophie and Franz Room.