Kada je reč o popularnim oblicima noktiju, badem definitivno odnosi najviše poena i nije teško pogoditi zbog čega. Ne samo što čini šake i prste vizuelno dužim, već i elegantnijim, i trpi gotovo sve stilove manikira. 

Međutim, ovo "pravilo" ne važi uvek ukoliko nosite kratki almond. U tom slučaju, potrebno je da dizajn prilagodite kako vam prsti ne bi izgledali "zdepasto", a u nastavku vam otkrivamo 15 stilova za jesen koji se posebno ističu baš zato što posebno dobro izgledaju na kratkim badem noktima.

1. Crni french

Jesen je vratila na tron crni mikro french kao jedan od najpopularnijih stilova, a ovako nešto posebno dobro izgleda na krakim noktima. Za razigraniji efekat isprobajte i varijantu sa spuštenim ivicama kao na primeru u nastavku.

2. Nude

Na visokom drugom mestu moraju da se nađu i nude tonovi. Birali rozikaste ili braonkaste baze, sa ovom bojom nema greške i oličenje je tihog luksuza.

3. Tačkice

Ovaj stil nastavlja se na prethodni jer posebno dobro izgleda na neutralnoj bazi. Dodajte tačkice u dnu nokta i dobićete jednostavan, a opet upečatljiv dizajn koji možete izvesti i same.

4. Srca

Neodoljivi stil preplavio je mreže ovog leta, i i dalje je jedan od najtraženijih, a jasno je zašto! Preslatko!

5. Metalik detalji

Metalik detalji poput polumeseca u korenu nokta ili slično savršeno izgledaju na kratkim badem noktima jer ih čine vizuelno dužim i daju im to nešto zbog čega izgledaju skupo i atraktivno.

6. Blush nails

Još jedan stil koji sposebno dobro izgleda na kratkim noktima. Već smo vam pisali o ovom viralnom manikiru, a ukoliko vas zanima kako da dobijete ovakav efekat, pogledajte OVDE.

7. Čoko hrom

Hromirani nokti već dve godine ne silaze sa trona najpopularnijih, a ove jeseni više se okrenite čokoladnim nijansama.

8. Braon nokti

Nakon čokoladnih tonova ne možemo, a da ne spomenemo klasične braon nijanse koje su uvek dobar izbor za kratke nokte, a posebno dobro izgledaju na badem obliku.

9. Mlečno beli nokti

Iako su ovakve nijanse do sada uglavnom bile rezervisane za letnje vreme, čini se da trendseterke od njih sada ne odstupaju, već ih prenose i u hladniju sezonu.

10. French u bojama jeseni

Raznobojni french nikada ne izlazi iz mode i posebno dobro izgleda na kraćim stilovima, a ovog puta razigrane tonove zamenite jesenjim te tako birajte narandžastu, oker, maslinaste tonove, braon nijanse i slično.

11. Zeleno

Zeleno, volim te zeleno! Da, ova boja definitivno je jedna od naših favorita, a samo je na vama da li ćete izabrati svetlije ili tamnije tonove, dokle god su zagasiti. Takođe, igrajte se i sa završnicom, te može biti glossy, hromirana... 

12. Narandžasti nokti

Narandžasta je takođe jedna od in boja za jesen, ali izbegavajte suviše "drečave" nijanse, već birajte zemljane tonove. Ovako nešto sjajno prolazi ako volite grafičke stilove.

13. Bordo 

Bordo tonovi veliko su "yes" ove jeseni, i savršeno izgledaju na kraćim noktima.

14. Dupli french

Za ovaj stil nije toliko bitno koje ćete boje koristiti, već samo da ispoštujete "pravilo" duplih linija na vrhu nokta. Ali, rezultat se definitivno isplati!

15. Grafički minimalizam

I na samom kraju, grafički minimalistički stilovi koji izgledaju neverovatno elegantno i akcentuju vaše šake na najlepši način. Izbor boja je samo na vama - dakle, pustite mašti na volju i uživajte u najlepšim badem noktima za jesen.

Bonus video:

Francuski manikir Instagram/tombachik