Iako smatrate da špricanjem parfema na zglobove i vrat nanosite parfem na mesto pulsa koje zrači dodatnom toplinom i tako pojačava miris, postoji mesto na telo koje će duže držati miris na koži.

Naime, prema rečima stručnjaka mesto na koje, odnosno u koje treba da nanosimo parfem je - pupak. Samo jedna kapljica parfema u pupak savršeno će rasporediti miris po čitavom telu i održati njegovu dugotrajnost.

S ovim trikom dobro su upoznate glumica Liv Tajler i manekenka Adrijana Lima, koje se u njega kunu već godinama otkrivajući svoju tajnu uvek prijatnog mirisa.

U nastavku pročitajte dodatne savete stručnjaka za mirise uz koje će vaš omiljeni parfem duže mirisati na vašoj koži...

Za što duže trajanje, parfem treba da nanesete direktno na kožu.
Unsplash/ Tron Le 

Miris se stavlja iza uha, na zglobove, u untrašnjem delu lakta i iza kolena. Neki praktikuju raspršivanje parfema u vazduh i prolazak kroz njega, ali to zapravo nije dobra taktika.

Za što duže trajanje, treba da ga nanesete direktno na kožu. Isto tako, mnogi od nas nanose parfem na jedan zglob pa protrljaju s drugim kako bi se miris preneo. To treba izbegavati. Naime, tako nastaje trenje koje podstiče stvaranje toplote, a to znači da će parfem brže ispariti s površine kože.

Pre toga, najbolje bi bilo redovno raditi eksfolijaciju kože kako biste uklonili sve mrtve ćelije s površine, a zatim naneti losion za telo, i to najbolje s uljem ili samo hidratizovati kožu nekim uljem. Parfemi se odlično slažu s uljima i ona pomažu da dođu do izražaja na našoj koži. Naravno, ako možete, koristite losion ili ulje s istim mirisom kao što je vaš parfem, odnosno iz iste linije pa ćete tako pojačati miris.

parfem bi trebalo nanositi na pupak
Shutterstock 

Parfem treba nanositi na mesta na kojima će telesna toplina lagano ispuštati parfem dok ne ispari. To su i mesta na kojima možete osetiti puls, poput vrata, odnosno iza uha, zglobovi, unutarašnji delovi lakta i iza kolena, ali i u predelu pupka i na prednju stranu šaka.

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi TikTok/ fashion_disease