Kada pogledamo fotografije slavnih žena lako je pomisliti da je sa njihovim novcem samo nebo granica kada je u pitanju nega i dobar izgled. Dostupni su im skupi i najmoderniji tretmani i procedure, te ne čudi zašto se često uz njihovo ime proteže i ono "da ne izgledaju kao žene svojih godina".

Ipak, istina je da vam nisu uvek potrebne najskuplje kreme i tretmani da biste imali lep ten i svež izgled lica. Zapravo, brojne poznate dame veoma često pribegavaju prirodnim rešenjima koja očigledno i dalje nemaju konkurenciju.

Za negu lica nisu vam uvek potrebni najskuplji proizvodi.
Shutterstock 

Ključ je da pre nego što krenete da eksperimentišete sa viralnim rešenjima, najpre otkrijete koji tip kože imate i kakva bi bila adekvatna nega. Naravno, na putu do lica bez "nesavršenosti" mogu vam pomoći i neki trikovi zvezda.

Džesika Hart

"Nikada ne perem lice toplom vodom. Vruća voda uklanja sa kože njena prirodna ulja i brže je isušuje. Zato se umivam isključivo mlakom vodom. Za lice koristim piling krpu od muslina jer je mekša od pamuka", rekla je Džesika Hart, manekenka koja se našla na naslovnici australijskog Voga.

Kortni Kardašijan

Najstarija sestra je poznata kao neko ko veoma često koristi kako prirodne maske, pogotovo od avokada, tako i sheet, a pored toga, redovno koristi svetlosne maske. Ipak, kako je i sama isticala više puta, njena tajna je što ne koristi previše proizvoda za negu.

"Ako koristim previše proizvoda, to iritira moju kožu i brzo se masti i postaje nečista", kaže Kortni.

Kortni Kardašijan kaže da ne preteruje sa proizvodima za negu.
pritnscreen/instagram 

"Moja rutina je veoma jednostavna: prvo koristim mleko za čišćenje, zatim tonik kako bih se rešila svake trunke prljavštine i na samom kraju stavljam hidratantnu kremu. Ali, ako mi je koža meka, nekad kreme i ne stavljam", objašnjava Kardašijanka.

El Mekfirson

El Mekfirson veliku pažnju posvećuje ishrani.
Shutterstock 

Slavni top model poznata je po mladolikom izgledu iako ima 57 godina. Jedna od najlepših manekenki svih vremena oslanja se na zdravu ishranu.

"Jedem puno alkalne hrane poput svežeg povrća i voća. Alkalna hrana sprečava da moja koža postane kisela i da ne izgleda masno. Takođe stimuliše pravilno funkcionisanje ćelija kože, dok koža sija iznutra", rekla je jednom prilikom.

Laura Vitmor

Manekenka i voditeljka Laura Vitmor jednu stvar nikada ne koristi, a to su maramice za skidanje šminke, koje, iako mnoge dame obožavaju, pogotovo u Srbiji, zapravo nije ono što vašoj koži treba.

"Maramice za skidanje šminke su najveće zlo koje možete da uradite vašoj koži", kaže ona i dodaje:

"Perem lice nežnim penastim sredstvom za čišćenje. Takođe, radim piling lica samo kada mi je koža suva i izgleda umorno, sivo i bledo. Često ljuštenje uništava gornji sloj kože", savetuje lepa manekenka.

Dakle, ako je verovati slavnim damama, ključ su pravi proizvodi, i odgovarajuća nega, i naravno - da ne zaboravimo da put do zdrave kože ide i iznutra, odnosno, da je za rešavanje problema potrebno nekad promeniti i loše navike u ishrani.