Iako je leto tu, ništa ne prija nakon napornog dana kao topla kupka ili makar duže tuširanje toplom vodom. Uostalom, možete li zamisliti bolji način za opuštanje mišića?

Vruć tuš, može vas rešiti napetosti i pomoći vam da kasnije lakše zaspite. Ali, šta ako tuširanje možete učiniti još boljim, gotovo poput mini Spa ugođaja?

Verovali ili ne, za ovo vam je potrebno samo malo eukaliptusa.

Zapravo se ovim principom vodi i čuvena manekenka Kendal Džener, koja je nebrojeno puta priznala da joj je ovo omiljeni način opuštanja (iako ima milione na računu i zasigurno može da priušti spa ugođaj kadgod to poželi).

kendal dzener se opusta eukaliptus kupkama
Instagram/kendalljenner 

Zapravo je reč o jednostavnom triku koji svi mogu da primene, nevezano da li imate tuš kabinu ili kadu, a iako mnogi tvrde da isti efekat možete dobiti i eteričnim uljima, stručnjaci za holistiku tvrde, da je daleko bolje koristiti svež ili sušeni eukaliptus na grančicama.

Dakle, pre tuširanja na kraju dana Kendal okači grančicu sa eukaliptusom u svoju tuš kabinu i potom se prepusti čarima tople vode i isparenja koja čiste sinuse i opuštaju kožu, rešavaju vas napetosti i stresa.

kendal dzener tusiranje sa eukaliptusom
printscreen/instagram 

Miris je dovoljno blag da vas osveži ujutru, a sa druge strane, dovoljno nežan da vam ne remeti san kasnije.

Ova metoda, posebno je korisna ukoliko imate problema sa alergijama, zapušenim nosem ili ste prehlađeni.

Bitno je da zapamtite još nešto: ukoliko imate mačku ili psa u stanu, bitno je da ne dođu u dodir sa ovom biljkom, jer može biti veoma toksična za njih.

Manji svežanj euakliptusa, može vam potrajati i do mesec dana. Većina prodavnica zdrave hrane ima u ponudi i eukaliptus u rinfuzu.

Ukoliko ga koristite u ovakvom obliku, potrebno je samo da sipate par kašika u najlonsku čarapu ili vrećicu, čije tkanje nije previše retko, i postavite ispod glave tuša dok se tuširate.