MAT IZGLED UZ POMOĆ SITNICE KOJU IMATE U KUHINJI: Viralan TikTok trik uz koji ćete se našminkati poput PROFESIONALCA

Kako da postignete mat izgled prilikom šminkanja? Odgovor ima Tiktokerka čiji je video postao viralan.

TiKTok

Toplo vreme i sunčani dani podrazumevaju povratak bronzera i jačih rumenila u našu make-up rutinu, ali treba biti vrlo oprezan.

Za svakodnevne prilike neophodan je osunčani, ali prirodni izgled, a to se može postići i bez skupih proizvoda - uz trik koji je postao viralan na internetu.

Kako je prošle godine na TikToku demonstrirala Džordži Klark, sjajan način da postignete prirodni, blago preplanuli i, što je vrlo važno, mat izgled, jeste da upotrebite prašak za pecivo kao ključni alat za obrnuto konturisanje nosa. Možda zvuči komplikovano, ali zapravo nije...

Džordži je pokazala da bi trebalo da uzmemo mali, trouglasti sunđer za šminkanje i na njega nanesemo prašak za pecivo, a potom njime pređemo linijom duž nosa (uz nozdrve, ne po sredini nosa) i ispod očiju.

♬ original sound - georgie.clarke

Nakon toga bi trebalo naneti vrlo malo rumenila duž sredine nose, ali imajte na umu da je najefektnija neka topla nijansa poput roze ili boje breskve. Sve utapkajte četkicom ili sunđerom i na krjau dodajte dve tačkice hajlajtera – jedan na vrh nosa, drugi u korenu nosa i opet utrljajte.

Tako ćete uz pomoć praška za pecivo matirati izgled, a hajlajterom i bronzerom istaći samo one delove lica za koje želite da budu sjajni.