Izgled kao okupan suncem uz pomoć diskretnog sjaja jeste autentičan izgled leta. Pored toga što ne podrazumeva mnogo šminke na licu, koja leti dosta da otežava stvari, ovaj izgled je vrlo praktičan jer daje instant svež efekat na koži.

Podloga

Kao što znamo, savršen sjaj počinje sa savršenom podlogom, ali negu kože uvek treba da stavite na prvo mesto. Da ponovimo, nega pre svega! Kožu očistite tonikom, zatim nanesite serum pa kremu sa spf-om jer nam je važno da se zaštitimo od štetnih UV zračenja. Sačekajte da koža lepo upije preparate, pa tek nakon toga nanesite lagani puder. Važno je da ne preterate kako ne biste dobili "prenašminkani" izgled.

sminka za leto
screenshoot/instagram 

Bronzer i rumenilo

Nakon nanošenja podloge, vreme je za bronzer! Za postizanje svežeg, preplanulog izgleda izaberite veliku četkicu kojom ćete prvo u tankom sloju preći preko najistaknutijih delova lica. Za sun kissed efekat birajte bronzere sa blagim šimerom koji će koži podariti dodatni jedar izgled.

Ukoliko ne volite rumenilo, onda ovaj look nije za vas. Rumenilo je ključan korak, pored bronzera, koji daje instant svežinu licu i ne bi bilo isto i da ga propustite.

Hajlajter

Za postizanje ovog look-a nikada ne izbegavajte hajlajter. Propuštanje hajlajtera jedino je opravdano ukoliko vaš bronzer u sebi ima previše sjaja i krupnih šljokica.

sminka za leto
screenshoot/instagram 

Oči

Senke zemljanih tonova sa diskretnim odsjajem su najpoželjnije. Nanesite ih nemarno pufnastom četkicom i to će biti dovoljno za postizanje sun kissed izgleda.

Usne

Za usne birajte crvenkastije nijanse sa pomalo šimera koji će istaći njihovu punoću. Blago nanesite karmin na usne, a zatim ga prstom tapkajući nanesite ravnomerno.