Tečni ruževi su definitivno bili revolucija za sebe. Posebno oni sa dugotrajnim formulama koji su potpuno promenili pogled na upotrebu i svrhu jednog običnog karmina. Tada smo shvatili da ruž ne postoji samo da bi ostavio boju, već je postalo vrlo bitno i to kako se nanosi, koliko se lako blenda, kakva mu je moć trajanja, da li se lako skida i ostavlja li trag boje za sobom...

Njihovim dolaskom nešto smo dobili, a nešto i izgubili. Evo razloga za i protiv korišćenja tečnih ruževa.

 ZA:

Tečni ruž se lako nanosi zahvaljujući kremastoj konzistenciji i aplikatoru. Pored toga on savršeno prijanja na usne i najčešće ima vrlo intenzivnu boju. Tečni karmini takođe vrlo dugo traju jer su formulisani da se po nanošenju osuše i "setuju". Oni mogu nepomično stajati između četiri i osam časova, u zavisnosti šta radite, da li jedete i pijete u međuvremenu. Oni su prilično postojani tako da im ni masna hrana često ne može ništa ukoliko samo malo obratite pažnju. Sa druge strane imamo i tečne ruževe kojima posle par sati nestane sjaj ali se boja zadržava dok ga ne skinete. Idealan su izbor za situacije kada nemate vremena da popravljate šminku i želite nešto postojano.


PROTIV:

Jedan od razloga zašto se odlučiti protiv tečnog ruža za usne je gubitak svežine, hidratacije ili sjaja nakon nekoliko sati. Boja ostaje, ali ruž više nije tako svetao kao kad ste ga naneli. Oni takođe imaju tendenciju da isušuju usne, da pucaju i gube boju u naborima usana. Kada karmin izbledi ili popuca, možete ga namazati ponovo ali tada dolazite u situaciju da napravite još gori problem i završite sa debelim slojem boje i suvih grumuljica. U toj situaciji ga je najbolje skinuti pa naneti ponovo ali to je veliko mučenje ako ste negde napolju. Takođe, oni se često vrlo teško skidaju pa mogu ostaviti ofarbane usne i naredni dan.

A šta vi kažete?

Anketa

Šta mislite o tečnim ruževima?