Iako se većina nas radovala sunčanim danima, isto tako ne treba da zanemarujemo da sunčevi zraci mogu biti veoma opasni. Zato je veoma važno da se dobro zaštitiš, kao i da puder koji si do sada koristila zamenis onim sa SPF zaštitom.

Kad tražite svoj go-to puder, postoji jedna stvar koja će ga učiniti još boljim i na koju biste trebali obratiti pozornost, pogotovo leti. Radi se o odabiru formula koje sadrže i SPF za zaštitu od štetnih sunčevih zraka.

Znate koliko je važno zaštititi kožu od sunca, a pronalazak pudera sa SPF-om nam to olakšava. Ipak, postoji jedno važno upozorenje.

Većina pudera s formulama koje štite od sunca često ne sadrže SPF koji je veći od 25. To je manje od preporučenog faktora 30 koji bi nam, prema rečima stručnjaka, trebao biti minimalni faktor za svakodnevnu upotrebu.

Stoga bi najbolje bilo da nastavite da koristite svoju kremu za lice sa SPF-om u kombinaciji sa zaštitom koju možete dobiti od svog pudera, za najbolje očuvanje zdravlja vaše kože. Kad se radi o izlaganju sunčevim zrakama, tu vredi jedno pravilo – što više SPF-a, to bolje.

U nastavku možete naći neke od najboljih tečnih pudera sa zaštitnim faktorom koji vas neće razočarati svojom teksturom, moći prekrivanja, kao ni trajanjem.

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue Moisturizing Foundation SPF 45

Maybelline Dream Urban Cover Flawless Coverage Foundation Makeup SPF 50

Yves Saint Laurent All Hours Luminous Natural Matte Foundation SPF 30

Shiseido Synchro Skin Radiant Lifting Foundation SPF 30

Bonus video

Tečni puder koji menja nijansu prema boji kože Tiktok/youngcouture

Izvor: Wanted A.N.