Ne treba previše da pričamo o važnosti korišćenja SPF kreme tokom leta, o tome koliko je izlaganje suncu glavni faktor preranog starenja kože, kao i da UV zračenje izaziva razne vrste problema na koži, trebalo bi da bude dovoljan razlog da ga uključite u svoju dnevnu rutinu. Pored kreme za sunčanje, dermatolozi poslednjih godina posebno naglašavaju i značaj dnevne hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom.

Krema sa spfom
Instagram 

Iako mnogi i dalje misle da je to nemoguće, UV zraci mogu da prodru kroz atmosferu i dospeju do vaše kože čak i tokom oblačnih dana, a moguće je biti izložen i u zatvorenom prostoru. Uključivanjem SPF-a u svoju dnevnu rutinu, obezbedićete trajnu zaštitu od oštećenja od sunca, sprečiti starenje kože i prerano razgradnju kolagena i elastina izazvanog UV zracima, što dovodi do stvaranja (preuranjenih) bora i opuštene kože lica. Osim toga, korišćenjem hidratantnih krema sprečićete nastanak hiperpigmentacije, tamnih fleka, pega i uopšte neujednačenu boju kože, čime ćete što duže održati zdraviji i ujednačeniji ton kože.

Mišljenje dermatologa o SPF kremama

Svetski poznati dermatolozi preporučuju korišćenje hidratantne kreme za lice sa zaštitnim faktorom kao deo svakodnevne rutine nege kože tokom cele godine, čak i ako svakodnevno koristite „tešku“ šminku. A da biste pronašli najlakše formule koje vam neće pokvariti svakodnevnu šminku, u nastavku smo odabrali 5 najprodavanijih krema koje će se svideti svakom tipu kože!

Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer

Avène Hydrance UV - Riche / Rich

Elizabeth Arden Ceramide Premiere

Neutrogena Hydro Boost Face

Lancôme Hydra Zen

 Izvor: fashion.hr