Ušli smo u novu sezonu što znači samo jedno – pravo je vreme za reogranizaciju životnog prostora. Jesen je mnogima podstrek da urade generalno čišćenje svog doma, a nikako ne bi trebalo da preskočite neseser, koji je svakako pun proizvoda za koje ni ne znate da još uvek imate i čiji je rok upotrebe sigurno odavno istekao!

Kada ste poslednji put obavili generalno čišćenje kolekcije šminke? Iako je to mesto u koje gledamo skoro svakodnevno, njegova organizacija je često na dnu liste prioriteta. Činjenica je da lepota makeup lookova, kao i zdravlje same kože, zapravo počinje od urednosti i redovnog održavanja proizvoda koje svakodnevno koristimo, ali moramo priznati da neke stvari čuvamo u našoj kolekciji iz samo nama poznatih razloga, pa je pravo vreme za čišćenje beauty kolekcije!

U nastavku saznajte koje proizvode da izbacite!

Slomljeno rumenilo, bronzer.
Shutterstock 

Slomljeni puder, bronzer ili rumenilo

Postoji li kolekcija šminke bez ijednog razbijenog proizvoda? Verujemo da ne postoji, ali je to glavni razlog zašto se u kozmetičkom koferu stvara nered i prljaju ostali proizvodi za šminkanje. Koliko god je nekada bilo teško otarasiti se razbijenih makeup favorita, najbolje ih je što pre zameniti novim, jer na ovaj način ne možete postići željeni efekat na licu.

Neiskorišćene palete senki

Koliko god da volimo ideju da imamo gomilu paleta senki za oči pri ruci, nemoguće je potrošitu jednu do kraja. Gotovo nikada nismo u potpunosti zadovoljni sa svim nijansama koje imamo u paleti, a neke zapravo uopšte ne koristimo, pa napravite mesta u torbici i oslobodite se proizvoda koji samo oduzimaju prostor vašim novim favoritima šminke!

Maskara koja se pretvorila u grudvice

Maskara koja se pretvorila u grudvice.
Shutterstock 

Rok trajanja maskare je zapravo šest meseci, što se može primetiti ako posle nekog vremena imate poteškoća sa nanošenjem ili proizvod počne da ostavlja grudvice. Pored toga što pokvareni proizvod ne izgleda dobro na očima, njegovo nanošenje može izazvati infekciju ili iritaciju oka, što svakako nije nešto što želite!

Stari ruževi za usne

Sigurni smo da se u svakom neseseru može pronaći omiljeni ruž, ali koliko god težili da u svojoj kolekciji imate nekoliko različitih nijansi, činjenica je da njihovo trajanje nije večno. Ruževi imaju rok trajanja samo od 12 do 18 meseci, pa ako imate naviku da neke od svojih luksuznijih favorita čuvate samo za posebne prilike, najbolje je da promenite tu naviku i da ih bacite!