Dugačke i pune volumena, veštačke trepavice su uvek popularan deo izgleda koji mu daje poseban štih. Pomažu da šminka na očima dođe do izražaja, a sa novim trendom koji se brzinom munje širi TikTok-om, suptilno će dodatko naglasiti oči. Radi se o triku nošenja veštačkih trepavica presečenih na pola!

Polutrepavice su odlične za isticanje prirodnije šminke.
Instagram 

Rezultat su nenametljive, ali veoma vidljive trepavice koje lepo otvaraju oči i savršen su dodatak prirodnijoj šminki. TikTok kreatorka, Amelija Olivija, jedna je od obožavateljki ovog trenda, koja je oduševljena rezultatima skraćenih trepavica i zalepljenih samo na polovinu kapka, od sredine do spoljašnjeg ugla oka.

Amelija je u jednom od svojih videa upozorila i na pravilan način skraćivanja trepavica, gde se iseče spoljna ivica trepavica, a ne unutrašnja, kao što je uobičajeno pri nanošenju veštačkih trepavica. Ova metoda osigurava da se lažne trepavice besprekorno stapaju sa prirodnim!

trepavice TikTok/amelia0livia

Neki od drugih kreatora lepote TikTok-a takođe su imali dodatne savete kako bi olakšali nanošenje lažnih 'polutrepavica', kao što je upotreba pincete za spajanje prirodnih i lažnih trepavica ili dodavanje nekoliko slojeva maskare da bi se postigao isti efekat.