Uz dobar korektor i podlogu, maskara je definitivno jedan od najvažnijih beauty proizvoda koji daje onaj final touch celom make up looku.

Maskare su nezaobilazan deo svake make-up rutine i nesesera, a prema rečima vizažista, one su predmet obožavanja jer ističu oči i poboljšavaju njihov izgled pa i oblik.

Maskare koje vredi isprobati ove godine.
Freepik 

Mnogima je maskara obavezan deo šminkanja bez obzira na to da li žele da postignu prirodan ili dramatičan izgled. Ona je savršen dodatak ako želite da izgledate budnije na poslu ili ako samo želite vašim trepavicama da dodate volumen, definiciju i dužinu.

Kolika je važnost maskare svesni su i u magazinu Vogue pa su se između ostalog pozabavili i maskarama koje vredi koristiti i isprobati u 2022. godini. Imaju listu za svačiji džep, od skupljih do povoljnjih maskara u koje prema mišljenju make-up stručnjaka vredi uložiti novac. 

Top 10 maskara za svačiji džep.
Unsplash/ Ashley Piszek 

U galeriji smo izdvojili deset maskara s njihovog spiska koje su za svačiji džep, a koje će vašim trepavicama pomoći da uvek izgledaju fantastično. Na listi ćete verovatno prepoznati i neke dobro poznate favorite mnogih žena širom sveta!

Maybelline, dior Najbolje maskare prema mišljenju Vogue-a.