Kda je reč o šminkanju, verujemo da imate određenu rutinu, a možda čak to pomalo i mehanički radite. Ovo se posebno odnosi na jutarnji period kada uglavnom svi žurimo da na vreme stignemo na posao.

Međutim, ono što možda ne znate jeste da je redosled kojim se šminkate od izuzetne važnosti, pogotovo ukoliko želite da razmazivanje i topljenje šminke smanjite na minimum.

Ukoliko ispratite ovaj mali vodič, lice će vam uvek izgledati i ostati sveže.

Baza za šminku ili hidratantna krema. Odaberite jedno, ne oboje - ali zapamtite da i najlaganiji losion može da učini prajmer manje delotvornim. Niste sigurni šta odabrati? Ako imate suvu kožu preskočite prajmer i držite se hidratantnih krema. Ako imate masniju kožu, baza za šminku će vam promeniti život.

Oči

Šminka na očima (senka, ajlajner, maskara - tim redom). Između smuki senki i ajlajnera, mejkap očiju ume da bude veoma nezgodan i neuredan. Baš zato je važno da krenete sa šminkom na očima. Tako ćete moći da obrišete eventualne greške bez uništavanja ostatka mejkapa na licu. Prvo nanesite senke, zatim ajlajner po želji, a za kraj ostavite maskaru.

pre svega na oči se nanosi senka
Shutterstock 

Lice

Tečni puder, zatim korektor. Ujednačite ten laganim slojem pudera. zatim nanesite korektor na problematična mesta. Tako ćete generalno koristiti manje šminke i dobićete mekši, prirodniji izgled kože.

Bronzer, zatim rumenilo. Bronzer se koristi za dodavanje boje i živosti celom licu, dok se rumenilo dodaje samo na obraze. Nanesite bronzer na čelo, jagodice i vilicu, a rumenilom dodajte balans obrazima.

na lice se uvek prvo stavlja puder
Instagram 

Usne

Ukoliko odaberete jarku boju za usne, obavezno ih iscrtajte olovkom slične nijanse. Na taj način će boja ostati postojanija, a usne će izgledati urednije.

ako stavlate taman karmin uvek prvo iscrtajte usne
Shutterstock 

Obrve

Olovka za obrve ili gel. Neka ostatak vaše šminke diktira koliko puno (ili malo) definicije vam je potrebno na obrvama. Ako ste odabrali nešto prirodniji izgled, koristite gel za obrve, a ako nosite nešto glamurozniji mejkap, olovka ili senka za obrve će učiniti svoje.

olovka za obrve kao finiš mejkapa
Instagram 

 A u nastavku otkrijte kako da uz pomoć šminke povećate usne:

Trik za veće usne Instagram/hudabeauty