Kada govorimo o make up trendovima, oni se menjaju kao i moda. U poslednje vreme akcenat je na nešto izraženijem make upu, što je rezultat uticaja popularnih serija, poput Euforije.

Vraća se trend naglašene šminke, tankih obrva i estetike koju smo ostavili u devedesetima. To ne znači da minimalistički izgled nije poželjan, ali ako želite da unesete dozu razigranosti u sopstveni stil, onda je pravo vreme da uložite u kvalitetan proizvod koji će vas istaći na pravi način.

Ruž u boji fuksije

Posebno bismo istakli boju fuksije, koja je veliki trend ove sezone kako u modi tako i u šminkanju. Poznata francuska šminkerka Violette, čiji Instagram profil obožavamo, objavila je novi ruž za usne u boji fuksije. Šminkerka, koja je oduvek negovala francuski stil, a poznato je da je simbol francuske estetike crveni ruž, ove sezone zapravo predlaže zamenu istom, bojom fuksije.

ruž u oboji fuksije je letnji hit.
screenshoot/instagram 

Ona sama navodi da je francuska estetika opšte poznata jer je uvek ista i želela je da ode korak dalje. Tradicionalno, nikada nije bila sklona ružičastoj nijansi jer je nedovoljno pikantna i kliše. U stvari, želela je da pronađe ludu boju, koja bi bila konkurent rozoj, i zamena za crveni karmin. 

Ističe sve modne kombinacije

Inspiraciju je tražila u starinskim materijalima i pronašla je u somot u boji fuksije. Tkanina je zapravo bila polazna tačka za njenu novu tečnu nijansu za usne. To je šarena fuksija uravnotežena plavom i žutom. Definisala ga je kao francusku verziju ružičastog karmina. Nije nežna ni dosadna, već upečatljiva nijansa koja će usnama dati karakternu boju koja neće proći nezapaženo.

Nažalost, njen ruž nije dostupan na srpskom tržištu, ali vrhunske zamene u popularnoj boji fuksije možete pronaći i u drogerijama. Make up look koji se nameće kao idealna kombinacija za leto.

Fuksija karmin je zapravo idealan izbor jer je sam po sebi dovoljan kako biste imali istaknuti make up. Uz to, savršeno će se uklopiti uz razigrane modne kombinacije koje ćemo nositi ovog leta.