Ombre usne postale su vodeći trend tokom 2021. godine.

Tehnika koja korene vuče još od devedesetih veoma brzo postala je omiljena među ženama, a razlog je više nego jasan - usne deluju punije, gotovo kao da ste ih malo "doradili".

Na radost mnogih, njihova popularnost nastavlja se i tokom 2022. godine, ali uz malu izmenu same tehnike.

Naime, ranije su se za ombre efekat koristile 2 nijanse - jedna koju nanosite preko celih usana, i svetlija koja ide samo po sredini, na unutrašnjem delu usana.

Međutim, šminkeri i makeup entuzijasti došli su do još boljeg rešenja u kom se nijanse drugačije postavljaju. S obzirom da su krajnji rezultati savršeno pune i zavodljive usne, ne čudi što je ovakav način šminkanja "eksplodirao" na mrežama.

Ombre usne u trendu su nekoliko godina, ali sada se dobijaju drugačijom tehnikom.
printscreen/instagram 

Ombre nijansiranje- 2 varijante

U prvoj se na jednu stranu usana nanosi jedna nijansa, druga, nešto svetlija na drugu stranu, a po sredini najsvetlija boja ruža. Usne potom blago trljate jednu o drugu sve dok se nijanse ne stope zajedno i naprave lep gradient.

Doduše, ovako nešto možda nije svačiji "cup of tea", ali rezultat je neosporiv.

Klasična varijanta i daleko češće primenjivana je da tamnije nijanse postavite na ivice usne, a nekoliko nijansi svetliju na sredinu. Ponavljate kao i u prvoj varijanti, dakle, trljate ih jednu o drugu sve dok se boje ne stope, a kao što se da primetiti na donjem, iako ekstremnijem primeru kada je izbor nijanse u pitanju, usne zaista deluju veće i zavodljivije.

@glamwithsuzan Answer @TikTok #makeuphacks are my fave tricks #ombrelips#makeup#fyp#lipcolourchallenge#lipstickhack♬ Baile Incredible -

Dakle, ako želite nešto drugačije, a da ujedno dobijete makar vizuelno punija usta, ombre usne su sjajan način da to postignete bez previše muke. Igrajte se bojama i pronađite vašu idealnu kombinaciju, a ovaj efekat podjednako dobro radi i sa neutralnijim nijansama što je savrešeno za one koji su ljubitelji nude look-ova.