Sve popularniji stil šminkanja u poslednjih nekoliko godina jeste stil mačkastih očiju. Pod uticajem najpoznatije svetske trendseterke Kim Kardašijan gotovo da ne postoji žena koja ne bi volela malo iskošene oči.

Opet, osim azijatkinja malo ko je obdaren oblikom očiju pod uglom, te se za njihov efekat rado oslanjamo na šminku.

Konačno smo dobili trik jednog od najvećih eksperata u svetu šminke, Maria Dedivanović - šminker Kim Kardašijan, koji možemo da primenimo svi.

Kim Kardašijan nosi mačkaste oči.
Instagram 

Pravilo da se veliki umetnici služe jednostavnim pravilima i ovoga puta je tačno, a sve što vam je potrebno jesu veštačke trepavice.

Ključ celog mačkastog looka leži u drugačijoj postavci veštačkih trepavica čiji wing neće ležati na vašoj prirodnoj liniji trepavica već malo iznad. Da biste to precizno uradili potrebno je da pratite Mariove korake, a poznati šminker predlaže da prvo iscrtate oči tamnom olovkom: "Stavljam je samo na unutrašnji deo kapka, zatim uvijam trepavice i stavljam maskaru."

Mačkaste oči Tiktok/@makeupbymario/

Zatim prvu polovinu veštačkih trepavica zalepite kao i obično ( uz sam rub prirodnih trepavica), a zatim spoljni deo veštačkih trepavica zalepite direktno na kapak, ostavljajući prostora između vaših prirodnih.

"Pre nego što stignete do spoljnog ugla, jednostavno odignite veštačke trepavice i zalepite za kapak. Obavezno ostavite mali razmak izmešu prirodnih trepavica i veštačkih. To je ono što će stvoriti efekat liftinga."

Ukoliko biste veštačke zalepili kao što ste to radili i do sada ( tik u prirodne) nezaobilazno biste time zapravo otežali oko i time ga dodatno spustili ( što je i prikazano u videu).

Za kraj, Mario prazan prostor između veštačkih i prirodnih trepavica ispunjava crnim tečnim ajlalnerom i njime ovaj trik čini manje vidiljivim, te daje rezultat prirodno iskošenih očiju.