Lepljiva traka za lice u beauty svetu zapravo nije nikakva novina, samo smo verovatno tek sada postali svesni moći koju ona ima. Dreg kraljice već godinama koriste providnu lepljivu traku kako bi učinile da im oči izgledaju koso, da im jagodice budu više, a vilica definisanija.

"Face taping" je trik koji stiže s modnih pista i radi se trakom koja povlači oči prema kosi i postiže "fox eyes" izgled.

Ovaj trik već godinama koriste šminkeri kad pripremaju manekenke i modele za snimanja i modne revije, a Bela Hadid je priznala da njeno lice izgleda tako definisano upravo zbog ovog trika.

Bela Hadid
Shutterstock 

Trend gde devojke pokušavaju da podignu lice uz pomoć lepljive trake postao je veoma popularan na društvenim rmežama, a dobio je i ime „fox eyes“.

„Ovaj postupak je rizičan i nije preporučljiv zbog komplikacija kao što su nabiranje kože u blizini oka koje može uticati na čitavo lice“, upozorava doktorka Elizabet Hoks.

Lepljiva traka za kose oči Instagram/christianschild

Koristeći ovaj način zatezanja očiju, dobija se efekat faceliftinga nikad brže i definitivno nikad lakše, a kako mnogi navode veoma je bolno.

Lepljiva traka za kose oči Tiktok/mikimackupco

S druge strane, žene sve više traže tretmane zatezanja lica koji postižu upravo taj „efekat lepljive trake“. Trend „fox eyes“ menja i prirodni oblik obrve, jer se krajevi obrva povlače prema gore.

"To stvara neprirodan izgled sa previsoko smeštenim obrvama", rekla je doktorka Hoks.

Ukoliko želite da isprobate ovaj trik, postarajte se da trake nanosite na suvu, čistu kožu kako bi duže stajale, bez pomeranja. Ukoliko se vidi da ih imate na licu, možete ih zamaskirati puderom - neće biti nevidljive, ali će definitivno biti manje primetne.