I došlo je konačno to doba godine koje nam govori da je vreme da se okrenemo laganim, postojanim tečnim puderima, koji ne stvaraju osećaj maske na lice, a istovremeno prkose jakom suncu.

Prilagođavanje beauty i make up rutine novim vremenskim uslovima nije lako i ponekad iziskuje i do nekoliko dana testiranja. Najvažnije je izabrati tečni puder koji je izdržljiv na visokim temepreturama, a u toj kategoriji najviše prednjače lagane formule.

Kako bismo vam olakšali potragu, odlučili smo da vam predstavimo naše favorite laganih tečnih pudera idealnih za proleće i leto!

Maybelline New York Fit Me Matte tečni puder

Iako pojedini tečni puderi dodatno naglašavaju pore i masnu kožu, čineći je još sjajnijom, to definitivno nije slučaj sa Fit Me formulom. Veoma lagan, dugotrajan i kremast proizvod s lakoćom upija višak vode na licu, kontroliše sjaj i čini pore manje vidljivim. Posebno je pogodan za masnu kožu i proširene pore. Ono što mi se mnogo dopada od kod ovog drogerijskog pudera jeste to što njegov umereni mat efekat obezbeđuje vrlo prirodan izgled lica, dok se tekstura proizvoda u potpunosti stapa sa teksturom kože.

Posebno je pogodan za masnu kožu i proširene pore.
Maybelline 

L’oreal Paris True Match tečni puder

Jedan od tečnih pudera sa prirodnim mat finišem koje najduže imam u svom neseseru. Obogaćen je moćnom formulom koja uspešno kontorliše sjaj, upija ulje i odoleva znoju što ga čini naročito poželjnim u letnjem periodu. Poseduje srednju pokrivnu moć i pruža efekat zdravog sjaja što je odlično za osobe koje traže idealan puder za suvu kožu koji ih neće umastiti.

Obogaćen je moćnom formulom koja uspešno kontorliše sjaj, upija ulje i odoleva znoju.
lilly.rs 

Chanel Ultra Le Teint Velvet tečni puder

Ovo je jedan od poslednjih tečnih pudera koje sam probala i vrlo brzo mi je postao favorit. Vrlo je jedinstven jer poseduje tanku i tečnu formulu koja se jako brzo suši i postaje potpuno mat. Ali, puder uopšte ne izgleda suvo na koži niti ističe suve delove što je vrlo interesantno, imajući u vidu koliko je mat. Ima lagano do srednje prekrivanje i preporučila bih ga pre svega onima sa kombinovanom i masnom kožom zbog mat efekta i postojanosti.

Chanel puder je najbolji za svaki dan.
Chanel 

Bourjois Healthy Mix tečni puder

Sveža i kremasta tekstura Healthy Mixa oduvek je bila sinonim za blistav, prirodan i predivno ujednačen ten. Formula koja eliminiše znakove umora i pruža licu nov sjaj je sve što želim u jutarnjim satima kada, za potrebe posla, moram instant postići odmoran i svež izgled. Lagana formula savršeno se stapa sa kožom čineći je mekom i glatkom. A ono zbog čega se već dugi niz godina najčešće hvatam za upravo ovaj puder jeste zbog činjenice da ostavlja prostora koži da lako diše, a ten čini savršeno ujednačen.

Formula koja eliminiše znakove umora i pruža licu nov sjaj.
Press 

Guerlain Lingerie de Peau Fluid tečni puder

Još jedan proizvod koji sam korstila dosta puta, i to pretežno tokom leta. On prosto divno izgleda na koži. Na koži istovremeno omogućava blistav i mat sveži ten. Formula je lagana, ali dugotrajna i potpuno nevidljiva na licu - što je veliki plus!

Guerlain tečni puder je idealan za leto.
Guerlain