Konturisanje je sjajan način da vizuelno ispravite "nesavršenosti" i date licu blistav izgled i zategnutiji, odnosno snatched efekat. Međutim, verujemo da ste u prošlosti pokušavali da iskopirate tehnike slavnih šminkera i njihove preporuke, a da je krajnji rezultat sve samo ne ono što ste želeli.

Glavni razlog je to što nije isti način konturisanja kada imate okruglo, četvrtasto, srcasto ili ovalno lice. Svaki oblik je priča za sebe, ali nekako su najviše poteškoća imali oni koji imaju okruglo lice, ali i baby face.

Okruglo lice najteže se konturiše.
pritnscreen/instagram 

Da biste ostvarili lifting efekat potrebno je da konturu postavite na drugačiji način nego što ste do sada to činili, a u videu u nastavku teksta pogledajte postupak:

KAKO KONTURISATI BABY FACE? U par poteza do podignutijih jagodica i vizuelno mršavijeg lica TikTok/nikkietutorials

Slavna šminkerka Niki tutorijals, idealan je primer kako dobra kontura može da promeni celokupan izgled lica. S obzirom da i sama ima okruglo lice, pokušala je viralni TikTok trik i sledila korake, a iako isprva nije mislila da će ovakav način konturisanja dati rezultate, krajnji izgled ju je oduševio, odnosno, tehnici je dala "zeleno svetlo".

Niki Titorijals pokazala je novu tehniku šminkanja.
pritnscreen/tiktok 

Kluč je u obrnutom slovu "Y", odnosno, konturu povlačite malo ispod jagodica, a potom je račvate na dva dela. Jedan ide ka nosu, druga linija se spušta ka bradi. Takođe, konturišete i vilicu, ali ne tako što ćete povlačiti liniju duž, već ćete je blago izdići.

Na ovja način dodajete "senke" na lice, i podižete ga vizuelno, a krajnji rezultat zaista je vredan pokušaja. Naravno, oni koji su probali savetuju da za ovo koristite kremaste proizvode, a da ih setujete praškastim ili u kamenu i naravno, veoma je bitno da izaberete odgovarajuću nijansu kako ne biste delovali muddy, odnosno flekavo i blatnjavo.

Niki tutorijals dala je zeleno svetlo novom triku za konturisanje okruglog lica.
pritnscreen/tiktok 

Preporuka je da konture uvek budu hladnih nijansi, a da ih setujete bronzerom kako biste dobili taj osunčani izgled.