KAKO KONTURISATI LICE DA IZGLEDATE MLAĐE? "Podignite" obraze uz pomoć samo jedne linije

Konturisanje lica, jedan je od načina da dovedete svoj oblik lica do savršenstva, a ovaj način šminkanja veoma je popularan u poslednje vreme. Kako da konturišete lice tako da izgleda mlađe, saznajte u nastavku...

Freepik 

Da li ste znali da uz pomoć makup trikova možete podići lice? Profesionalna šminkerka Nidia Figueroa iz Njujorka ističe jednu od osnovnih grešaka koje primeti kod svojih klijentkinja, a to je način šminkanja koji lice čini starijim.

- Uvek želite vizualno podići lice, a to ćete učiniti naglašavanjem gornjeg dela lica. Konturu mekanim sunđerom povucite od dole prema gore, sa strane obraza te je završite prema jagodicama, na bočnom delu lica - savetuje ona, a piše Shefinds.

Ovo će stvoriti privid lica koje je mlađe, a izbegavanje oštrih linija omekšaće lice pa će tako koža delovati suptilno.

- Predlažem podloge kremaste ili tečne teksture, kako biste si olakšali aplikaciju. One oponašaju teksturu same kože i bolje prianjaju. Koža se s godinama isušuje i zato je dobro u rutinu uvesti što više tečnih make-up formula - savetuje ova šminkerka.

samo jedna crta čini lice mlađim
Instagram 

S vremenom make-up formule sve više 'upadaju' u kožu, što može naglasiti bore. Zato bi trebalo da razmislite o podlozi koja daje boju, ali i da ujedno dobro hidratizuje lice.

Unastavku donosimo trikove šminkera kako da konturište lice prema obliku...

Konturisanje ovalnog lica

Kod ovalnog lica nema potrebe da se bilo šta prikriva, već se delovi lica samo ističu. Jagodice naglasite nanošenjem konture ispod jagodične kosti. Hajlajter nanesite na čelo, predeo ispod očiju, duž nosa i na bradu. Kada završite konturisanje, najvažnije je da pažljivo izblendujete boje četkom ili sunđerom za blendovanje.

Konturisanje okruglog lica

Kako je širina i visina okruglog lica slična, senčenjem je potrebno suziti širinu lica. Ovo se postiže nanošenjem kontura na slepoočnice i spoljni deo obraza kao na slici. Hajlajter nanesite na sredinu čela, ispod očiju, duž nosa, i na bradu kako biste dodatno izdužili lice.

otkrijte kako da konturišete lice prema obliku
Shutterstock 

Konturisanje srcolikog lica

Kod srcolikog oblika je potrebno suziti gornji deo lica i zaobliti bradu. Nanesite konture na spoljne ivice čela, slepoočnice i na obraze kao na slici. Ukoliko imate špicastu bradu, nanesite jednu konturu na ivicu brade kao na slici kako biste je zaoblili. Hajlajter nanesite ispod očiju, na sredinu čela, niz nos i na sredinu brade da biste izdužili lice.

Konturisanje četvrtastog lica

Kod ovog oblika lica je potrebno ublažiti oštre ivice čela i vilice. Nanesite konture na gornje uglove čela, ispod jagodičnih kostiju i na ivicu vilice kao na fotografiji. Hajlajterom povucite uspravne linije duž sredine čela, nosa i brade da biste izdužili lice. Hajlajter nanesite i ispod očiju.

Konturisanje pravouglastog lica

Kod ovog oblika je potrebno smanjiti visinu lica i zaobliti oštre ivice. Nanesite konture duž gornje ivice čela, ispod jagodica, na donju vilicu, i na vrh brade kao što je prikazano na slici. Hajlajter nanesite na čelo, ispod očiju, duž nosa, i na bradu blizu donje usne.

Kako pravilno naneti bronzer? TikTok/ nakedpoppy

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši