Bilo da imate neki važan događaj, izlazak sa prijateljima ili samo dug i aktivan dan kada niste u mogućnosti da popravljate mejkap - treba vam dodatno pojačanje. Sprejevi za fiksiranje šminke mogu biti adekvatno rešenje.

Samo par stisaka ovog spreja na kraju dnevne rutine će obezbediti dugotrajnost šminke za nekoliko dodatnih sati. I da, oni zaista rade!

1. Urban Decay All Nighter Ultra Glow

Ovo je najnoviji fiksator brenda Urban Decay. Ima originalnu formulu ali sa dodatkom sastojaka koji kožu čine blistavom i sjajnom. Sprej je obogaćen hijaluronskom kiselinom i ekstraktom agave koji hidriraju kožu i osvežavaju je. Uz njega šminka će stajati i do 16 sati.

Urban Decay All Nighter Ultra Glow
Urban Decay 

2. NYX Matte Finish Fini Mat

Ovaj sprej za fiksiranje šminke je bio broj 1. prošle godine u Americi. On će šminku fiksirati i držati je mat. Pomoći će i kod pora tako što će ih učiniti vizuelno manjih.

NYX Matte Finish Fini Mat
nyx 

3. M.A.C. Prep + Prime Fix + Primer

Postoji razlog zbog čega je ovo neizostavan komad šminke profesionalnih šminkera već godinama. On će setovati šminku, pojačaće dugotrajnost do 12 časova, ali će kožu i nahraniti aktivnim sastojcima.

mac-fix-plus-sprej.jpg
m.a.c. 

 4. E.L.F. Matte Magic Mist & Set

Ovaj fini mist će pomoći da vaša šminka traje duže a obezbdiće i kontrolu sa prosijavanjem. Obogaćen je Vitaminima B i E, lagan je na licu, a što je najbolje, vrlo je pristupačan.

elf-magic-mist-set-sprej.jpg
e.l.f. cosmetics 

5. Makeu Up For Ever Mist & Fix

Ovaj sprej poseduje formulu bez alkohola što je idealno za one sa suvom ili osetljivom kožom. Klinički je testiran da produžava trajanje šminke do 12 sati, a pored toga dubinski hidrira kožu lica.

Make Up For Ever Mist & Fix
Make Up For Ever 

6. Revolution Matte Fix Oil Control

Ovaj sprej poseduje laganu formulu koja će smanjiti površinsko mašćenje kože i obezbediti prirodan mat finiš. High-tech sastojci će držati tečni puder na mestu i do 12 časova.

Revolution Matte Fix Oil Control
Revolution