Nude boja usna je već nekoliko sezona među omiljenima. Makeup look Dunje Jovanić je apsolutni hit na Instagramu, a popularna influenserka jednom prilikom je podelila video sa uputstvom i svojim pratiteljkama otkrila "beauty" trikove velikih majstora.

Nude tehnika šminkanja datira još iz 90-ihkada su se najpoznatije manekenke sveta na naslovnim stranama pojavljivale sa svojim zadivljujućim "no make up look-ovima". "No make-up” tehnika ostala je jedna od najomiljenijih i danas, a Dunja Jovanić neprikosnoveni je simbol iste.

U nastavku pogledajte kako možete postići savršene nude usne...

Korak 1

Pre nego što krenete u ovu avanturu, usne bi trebalo da budu besprekorno čiste – uradite kratak piling kako biste na prirodan način postigle njihovu svežinu pa čak i punoću. Ovo možete da ponavljate često, bez obzira na to da li na usne nanosite šminku ili ne.

dunja jovanić otkrila je kako postiže lepe nude usne
Instagram 

Korak 2

Neophodno je da odaberete odgovarajuću olovku za usne koju ste pre toga dobro zarezali. Kada ste spremni za nanošenje, Dunja ističe da je veoma važno kako iscrtavate usne. Njen savet je da krenete lagano od gornje usne bez dodirivanja uglova.

dunja jovanic rado nosi nude karmin
printscreen/instagram 

Korak 3

Uzmite puder u kamenu, takozvani „brisač” i popravite ivice usana koje ste prethodno uokvirili olovkom. Tada će vaše usne dobiti pravi izgled. Unutrašnji deo usana bliže spoljašnjem delu, takođe malo dopunite olovkom. Ivice usana izgledaće pedantno, a na selfijima izgledaćete zanosno.

Korak 4

Odaberite odgovarajuću nijansu karmina i nanesite ga na usne. Dunja savetuje da ga dobro utapkate budući da u video-klipu predstavlja suv karmin preko kog obavezno stavlja ruževe kremastije strukture. U video-prilogu videćete da je nakon suvog karmina nanela i dva kremasta za finiš.