I NAJVIDLJIVIJI CELULIT POSTAĆE PROŠLOST: Uz pomoć ovih saveta i preparata pripreminite noge za leto

Spremite vaše noge za sunčane dane u haljinama uz pomoć ovih preparata.

Shuterstock

Odmah na početku da vam kažemo da to što proizvođači tvde da postoji instant rešenje za celuluti, u praksi nije baš tako. Međutim, tačno je da neki proizvodi zaista mogu brzo pružiti rezultate u vidu zategnutije kože, međutim kada pričama o borbi protiv celulita tada je potrebno malo duže vremena.

Zato smo na vreme, dok još imate vremena da se rešite jednog od največih neprijatelja mnogih žena - celulita, pripremili par predloga koji su se ispostavili kao odlični u borbi protiv celulita.

Iako je ovaj problem posebno izražen kod žena i predstavlja funkcionalan i estetski problem, to ne znači da ga nemaju i muškarci. Razlog zbog kog se više javlja kod žena jeste što je muška koža 15% deblja od ženske pa je celulit na površini manje vidljiv.

Ipak, ako vam je za utehu - celulit nemaš samo ti. Otprilike 80% žena starijih od 20 godina pati od pomorandžine kore.

Kada se dobija celulit?

Neke žene ga imaju već sa 20 godina, kod drugih se nepoželjna udubljenja javljaju tek od 40: nema pravila za nastanak celulita. U svakom slučaju, verovatnoća za pojavu pomorandžine kore raste sa godinama, jer tkivo iz godine u godinu gubi na čvrstoći.

Koja su rešenja?

Rešenje za celulit postoji, ali je neophodno da promenimo štetne navike i da delujemo i iznutra. Nepravilnu ishranu rešavamo njenim korigovanjem, hidrataciju povećavamo unošenjem više tečnosti, neaktivnost rešavamo svakodnevnim kretanjem i vežbama. Ali uz sve to, potrebno je koristiti i neki vid pomoći na tom putu da ga se rešimo na duže staze.

Hidratacija- spolja i iznutra

Pored unosa više tečnosti, hidratantna nega i masaže mogu da ublaže pomorandžinu kožu. Nemojte samo mazati kožu, već kremu ili ulje masažom utrljajte u kožu – najbolje kružnim pokretima. Jer masaža podstiče cirkulaciju krvi i protok limfe i na taj način obezbeđuje gladak izgled kože.

Koji proizvod možete da koristite protiv celulita?

Pogledajte nekoliko naših predloga koji sigurno deluju!

Evelin serum za smanjenje celulita i masnih naslaga

lilly.rs 

Bioten gel protiv celulita

lilly.rs 

 Kräuterhof aticelulit gel

lilly.rs 

Iris Krauterhof gel za zatezanje tela

lilly.rs