PROVERENA METODA KOJA SIGURNO UBIJA CELULIT: Prvi rezultati vidljivi već nakon nekoliko dana

Proleće je najbolje vreme za suvo četkanje tela jer se njime pokreće lagana detoksikacija, koja nam je sada svima dobrodošla.

Freepik

Suvo četkanje je pojam o kojem se u poslednje vreme sve više govori. Međutim, mnogima i dalje ova sjajna metoda nije toliko bliska i dobro će im doći koja informacija više. Ono što je najvažnije znati jest da je za postupak suvog četkanja potrebno svega par minuta u danu, neposredno pre tuširanja.

Za one kojima je gust raspored i nemaju vremena za anticelulitne masaže i tretmane, suvo četkanje je idealna metoda uklanjanja celulita, a odlični rezultati vidljivi su već nakon mesec dana kontinuiranog četkanja, a prvi rezultati stižu i nakon svega par dana. Koža će postati meka i glatka, a pri samom četkanju može se osetiti nalet nove energije i cirkulacije.

Kako se radi suvo četkanje?

Nabavite četku za suvo četkanje tela i masirajte po suvoj koži, najbolje od stopala prema srcu, odnosno odozdo prema gore. Neka pokreti budu u jednom smeru, i to prema gore, bez pokreta gore- dole. Za bolji doživljaj možete staviti jednu kap eteričnog ulja lavande ili peperminta na suvu četku pre četkanja.

Freepik 

 Za što je sve suvo četkanje dobro?

· Tretiranje celulita: pokreće cirkulaciju i limfu, pomaže pri otplavljivanju viška vode
· Negu i revitalizaciju kože, uklanja mrtve stanice kože, čini je baršunasto mekom
· Zbog pokretanja cirkulacije, pokreće i osećaj vitalnosti
· Detoksikaciju – zbog svega nabrojanog, telo se pomoću ove metode lakše oslobađa toksina i viška vode.

Kada je najbolje raditi suvo četkanje i koliko ono treba da traje?

Suvo četkanje najbolje je raditi neposredno pre tuširanja. Četkanje celog tela može trajati 5-7 minuta. Posebno se treba posvetiti zonama zahvaćenim celulitom, a delove s tankom kožom, kao što je dekolte i vrat treba preskočiti jer je koža tu vrlo osetljiva, a proleće je najbolje vreme za suvo četkanje tela jer se njime pokreće lagana detoksikacija.

Valua Vitaly/copyright Valua Vitaly 

Kada se ne preporučuje suvo četkanje?

· Kod tanke, osetljive i reaktivne kože

· Kod upalnih i alergijskih procesa, povreda na koži

· Neposredno pre izlaganja suncu

· Trudnice se trebaju posavetovati sa svojim lekarom