Sigurno znate neke ljude koji uvek dobro mirišu! Bez obzira da li ste ih sreli, zagrlili ujutru ili uveče, na njima se uprkos vremenu osetio parfem kao da su upravo izleteli iz kuće. Veoravli ili ne, oni imaju navike zbog kojih uvek dobro mirišu.

Voda je vaš najbolji prijatelj i savršena je za miris kože. Kada je koža suva, ona teži da upija parfem, ali i mirise iz okoline, tako da ćemo brzo prestati da osećamo svoj parfem, ali ćemo početi da mirišemo na okolni smrad.

Miris odeće utiče na to kako ćete se osećati i kako će vas drugi osećati. Zato redovno perite odeću i vodite računa o deterdžentima i omekšivačima koje koristite.

Nije važno samo koji parfem koristite, već mesta na koja ga stavljate. To su takozvana topla mesta: zglobovi, oblast stidnih dlačica, grudi i iza ušiju. Možda vam ovo zvuči kao mnogo parfema, ali nije uopšte potrebno da nanosite veliku količinu. A kako biste sprečili da budete pokretni osveživač prostora, parfem stavite pola sata pre nego što izađete iz kuće.

tajne ljudi koji uvek lepo mirišu
underCOVER **NO US rights** / Most Wanted Pictures / Profimedia 

Miris prostora u kojem boravite, takođe utiče na vaš miris jer ga upijate. Zato se trudite da vam kuća i radni prostor mirišu. Koristite osveživače, sveće, mirišljave štapiće i redovno luftirajte.

Ne, to ne znači da parfem nanosite u slojevima, nego da miris svog parfema uklopite s gelom za tuširanje i mlekom za telo. To ne znači da nužno morate kupiti pakete u jednoj mirisnoj noti, već da posvetite vremena deklaraciji i vidite šta bi se s čim više uklapalo, kako bi osnovna nota bila jednaka u svim proizvodima, na primer da svaki sadrži mošus.

Začinjena hrana u kojoj ima mnogo luka nije dobra za miris našeg tela, jer će luk izaziti kroz pore narednih 48 sati. Najbolji izbor je hrana puna svežeg voća i povrća, a na loš miris utiče i alkohol.

Kako bi vam parfem duže trajao, pre nego što ga nanesete utrljajte vitamin E na ključne tačke.

Jačina parfema vremenom bledi, pa je potrebno da ga ponovo nanesemo tokom dana. Citrusne note brzo izblede, dok su vanila, duvan i sandalovina dugotrajnije.

parfem nanosite na ključne E tačke
Shutterstock 

Nije lako pronaći parfem koji vam dobro stoji i koji vam se sviđa, ali kada uspete u tome, onda ga se držite jer ćete tako najbolje mirisati.

Kao što garderobu ne kupujete pogledom, nego je probate, tako i parfem nije dovoljno pomirisati, nego je potrebno da ga stavite na sebe. Radite to nekoliko dana, stavljajući parfeme koji vam se najviše dopadaju i zapisujte zapažanja. Tako ćete najlakše doći do onog koji vam najviše odgovara.

A u nastavku otkrijte Zara parfeme koji miriušu nalik luksuznim:

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi TikTok/ fashion_disease