AZELAINSKA KISELINA JE NOVI HIT U SVETU ANTI-AGE TRETMANA: Sprečava nastanak mitisera i usporava starenje kože

Šta je azelainska i kako se koristi kiselina otkrijte u nastavku...

Šta je azelainska i kako se koristi kiselina?
Shutterstock 

Azelainska kiselina je dikarboksilna kiselina koja se dobija iz kvasca te je nekomedogena, odnosno sprečava nastanak bubuljica i mitesera. Osim toga, krase je i druge vrline - protivupalna je i ima antioksidativna svojstva, što znači da usporava nastanak znakova starenja kože.

Iako dermatolozi preporučuju oblik azelainske kiseline na recept u jačini od 15 do 20 posto, ona je takođe dostupna u slobodnoj prodaji u nižoj jačini od 10 posto ili manje.

Iako je u početku tretirala kožna oboljenja poput rozacee, otkriveno je da povoljno deluje i na bubuljice, hiperpigmentacije kao i na fleke od bubuljica.

Sve u svemu azelainska kiselina može biti odlično rešenje za sve one koji imaju ovakve probleme sa kožom!

Azelainska kiselina je dikarboksilna kiselina koja se dobija iz kvasca te je nekomedogena
Shutterstock 

Azelainska kiselina se može naći i u kremama za snažnu hidrataciju i hranjivost kože i to ne samo za lice, već i telo.

Ovaj sastojak ima niz prednosti - prodire duboko u pore i uklanja mrtve ćelije kože koje uzrokuju začepljene pore. Bori se protiv akni te ima antibakterijska svojstva.

Smiruje iritaciju i crvenilo i ujednačava ton kože, čime smanjuje neujednačenost tena i vidljivost hiperpigmentacijskih mrlja. Može pomoći i kod infekcija, začepljenih pora i generalno kod upalnih procesa u koži. Ono što je bitno naglasiti jeste to da je bezbedna i za trudnice.

Kako se korisit?

Prvo temeljno očistite lice na primer penom za čišćenje. Zatim osušite kožu čistim peškirom da bi se sprečio ponovni transfer bakterija. Tada, kada je lice čisto i suvo, nanesite kremu sa azelainskom kiselinom na lice lagano utrljavajući.

Ukoliko tokom dana planirate da nanosite šminku, možete. Samo pre toga sačekajte da se tretman sa kiselinom koji ste namazali dobro osuši. Ipak, savetujemo vam da ako baš želite brze rezultate, ne otežavate licu šminkom i teškim puderima.

Azelainska kiselina se može naći i u kremama za snažnu hidrataciju
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši