Verujemo da ste baš kao i mi primetili da se koža u hladnijim mesecima isušuje brže nego obično i usled oscilacija u temperaturama, oštrom vazduhu, prevelikoj toploti u unutrašnjim prostorima gubi svoju svežinu i elastičnost.

Koža u prelaznim mesecima zahteva posebnu negu, a redovno korišćenje proizvoda koji hidriraju kožu u jutarnjoj i večernjoj rutini su obavezna.

Upravo u ovim periodima poželimo da imamo kožu poput Korejki - blistavu, savršeno ujednačenu i slabo podložne starenju.

Ipak, da biste koži povratili sjaj, pored kreme i seruma koje su obavezan korak, na TikToku se vazelin ističe kao deo tajne Korejki koje koriste žene širom sveta kako bi postigle blistavost i jedrinu kože lica.

Vazelin se ističe kao glavni proizvod koji koriste Korejke.
Shutterstock 

Ovaj trend dobio je i svoje zvanično ime "slugging", a beauty influenserke ga preporučuju za noćni tretman kože lica.

Postupak je najefektniji kada se radi uveče, pre spavanja, a ujutru ćete se probuditi sa nahranjenom i hirdiranom kožom. Preporučuje se da obavite svoju redovnu skincare rutinu, a zatim na samom kraju na lice nanesete vazelin, kremu s petrolatom ili neko mineralno ulje.

Vazelin u osnovi ne zapušava pore, ali svakodnevna upotreba može dovesti do tog problema.
Shutterstock 

Vazelin u osnovi ne zapušava pore, ali svakodnevna upotreba može dovesti do tog problema. Zato ga je dovoljno nanositi dva do maksimalno tri puta nedeljno na prethodno temeljno očišćeno lice. Takođe ne iritira kožu, već pravilnom upotrebom ona postaje mekša, zategnutija i otpornija na spoljašnje uticaje.

Čak ne morate to uraditi na celom licu, nego na delovima za koje znate da su najsuvlji i dehidrirani, recimo na obrazima ako imate mešovitu kožu.

Vazelin čini kožu mekšom, zategnutijom i otpornijom na spoljašnje uticaje.
Shutterstock 

Ovaj postupak će najviše odgovarati suvom tipu kože, kao i dehidriranom, dok bi oni s osetljivom i kožom sklonom aknama trebalo da izbegavaju ovaj postupak. Iako vazelin ne začepljuje pore, ova tehnika bi mogla negativno da utiče na problematičnu kožu.