Podbradak je samo jedan u nizu problema koji češće muči žene nego muškarce. Razlog za to krije se u raspodeli masti. Žene u proseku imaju od 6 do 11 posto više telesne masti nego muškarci.

Pojavljuje se u različita doba, a zvisi i o genetikici, starenju i nekontrolisanom gojenju i mršavljenju. Da bi neugodna dupla brada nestala važno je kombinovati zdravu ishranu, vežbati i smanjiti masti u tilu.

U nastavku otkrivamo vežbe uz koje možete smanjiti podbradak

Zevanje briše duplu bradu

Otvorite usta najviše što možete, zadržite nekoliko sekundi pa potom zatvorite usta. Pritom pokušajte donjim usnama prekriti gornje zube. To će zategnuti kožu i ojačati mišiće vrata. Vežbu nalik zevanju treba ponoviti 5 do 10 puta svaki dan.

vežbe nalik zevanju mogu vam pomoći da se rešite podbratka
Shutterstock 

Poljupcima protiv podbratka

Sednite uspravno, nagnite glavu prema iza i gledajte prema plafonu. Usne napućite kao da želite da poljubite plafon. Držite usne u tom položaju oko pet sekundi. Preporučuje se da vežbu ponovite 5 do 10 puta svaki dan. 

Obrišite podbradak rukom

Gornjom stranom dlana lagano udarajte po podbratku pa postupno ubrzavajte jačinu udaraca. Postupak radite nekoliko minuta i 2 do 3 puta na dan.

Gornjom stranom dlana lagano udarajte po podbratku svaki dan
Shutterstock 

Nasloni se na rame

Udahnite duboko i nagnite glavu na stranu tako da brada dodiruje ramena. Izdahnite i potom spustite glavu neka počiva na prsima. Ponovite postupak od 5 do 10 puta svaki dan.

U nastavku pogledajte još neke vežbe koje vam mogu biti od koristi: