MOĆAN SAVEZNIK O KOJEM SE MALO PRIČA: Otkrijte ulje koje eliminiše celulit, zateže stomak, ali to nije sve...

O ulju breze retko se priča, a njegove korisne strane ostviestaviće vas bez teksta.

Serumi koji se moraju naći na vašoj polici sa skin care prozvodima.
Shutterstock 

Ako će ijedno ulje transformisati opuštenu kožu kako na grudima, tako i na stomaku i ujedno biti sjajan borac protiv celulita, strija i fleka to je zasigurno brezino.

O njemu se, potpuno nezasluženo, nedovoljno priča, a zapravo vam može biti moćan saveznik da svoje telo dovedete do savršenstva.

Svojstva breze

Najčešće se konzumira brezova voda ili čaj od breze, a spetar onoga što leči je poduži: povišen krvni pritisak i holesterol, artrits, zadržavanje vode u orgnizmu, bolesti jetre, pesak u bubrezima i slično… Međutim, lista korisnih svojstava ovde se ne završava.

Ulje breze učiniće čuda za vašu kožu.
Shutterstock 

Kada je u pitanju ulje breze, ono je sjajno u borbi protiv upornog celulita jer podstiče prirodnu ravnotežu kože i poboljšava njen izgled. Omogućava da krv bolje cirkuliše kroz sve slojeve i samim tim dolazi do lifting efekta.

Bogato je flavonoidima, taninima i vitaminom C koji zajednički utiču na vezivna tkiva pa dolazi do detoksikacije.

Pažljivo sa upotrebom esencijalnog ulja

Kao i sa svim esencijalnim uljima, morate da budete oprezni kada je u pitanju njegova upotreba u ovom obliku kako biste izbegli iritacije.
Dakle, uvek ga mešajte sa baznim uljem lakše teksture poput ulja kajsije, avokada, jojobe, bademovim ili čak i suncokretovim.

Ulje breže zateže i kožu dekoltea.
Shutterstock 

Nakon toga potrebno je samo da ga kružnim potezima utrljavate u delove tela koji su opušteniji i pogođni celulitom, a za to koristite prste ili masažere.

Upotreba

Par kapi ulja breze pomešajte sa supenom kašikom nekog od baznih ulja koje smo vam već naveli. Tokom prve 4 nedelje koristite ga dva puta dnevno a najbolje rezultate. Masaže ne moraju biti duge.

Ulje breze treba utrljati kružnim pokretima, a potrebno vam je samo nekoliko kapi sa bazom.
Unsplash/Christin Hume 

Dovoljno je da ga utrljate dok se razbuđujete i pijete jutarnju kafu i uveče pred spavanje. Nakon toga koristite ga jednom dnevno nekoliko puta nedeljno kako biste održavali rezultate.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši